Strandpaviljoenhouders bouwen weer

Foto: Jaap Koper

De Zandvoortse strandpaviljoenhouders van de seizoensgebonden paviljoens bouwen weer. Het is de magie van 1 februari die de badplaats heeft.

Traditie

Het is een traditie van de strandpaviljoenhouders om direct op 1 februari naar buiten te gaan. Waar bij de een de vloer is gelegd, staat bij de ander al weer een geraamte. De voorbereidingen zijn door het Transportbedrijf van de gebroeders Paap al gedaan. Het enige wat paviljoenhouders moeten doen is bouwen.

Stevige wind

Ondanks de stevige wind is er al de nodige bedrijvigheid. Volgens paviljoenhouder Dave Paardekooper van Buddha Beach Zandvoort is 1 februari uitkijken naar het nieuwe seizoen. ,,We kijken elke dag naar het weer”, zegt hij. Als het te hard waait heeft het volgens Paardekooper weinig zin.

Bezig

Naast Paardekooper is Jeroen Mel van strandpaviljoen Jeroen ook bezig met het neerzetten van het paviljoen. Bij hem staat al het geraamte van het paviljoen al. ,,Voordat de tent wind- en waterdicht is ben je al twee en halve dag verder”, zegt Mel.

Onderhoud

Mel zegt weinig onderhoud te hebben aan zijn paviljoen. ,,Ik zoek wel altijd wel naar dingen die weinig onderhoud hebben, zodat we in de winter wel rust hebben”,zegt Mel. Zowel het opbouwen als het afbreken heeft volgens Mel wel iets. Sinds 1991 doet hij samen met zijn vader het paviljoen en na het vertrek van zijn vader in 2000 doet hij dat met zijn vrouw Hanneke.

Vol op in de weer

,,We zijn volop in de weer”, zegt Bram Molenaar van strandpaviljoen Ahoi. Het is volgens Molenaar net een hardloopwedstrijd waarbij het startschot wordt gelost. De voorbereiding van het nieuwe seizoen begint volgens Molenaar al in het najaar. De werkzaamheden bestaat volgens hem uit schilderen en schuren van het houtwerk.

Vakantie

Molenaar gebruikt de winter als een soort vakantie, hoewel evengoed in de weer is. ,,Je hebt altijd idee├źn. Je gaat op pad, je gaat beurzen afstruinen, je ontmoet mensen. Je bent er altijd mee bezig en dat is idem dito als je een eigen zaak hebt, denk ik”, zegt Molenaar.

ZFM Zandvoort

In het programma Zandvoort op Zaterdag bij ZFM Zandvoort zijn de strandpaviljoenhouders wat uitgebreider te horen

Reacties

article
7372
Strandpaviljoenhouders bouwen weer
De Zandvoortse strandpaviljoenhouders van de seizoensgebonden paviljoens bouwen weer. Het is de magie van 1
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/7372/strandpaviljoenhouders-bouwen-weer/
2018-02-01T18:04:59+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/02/01180441/20180201_161542.jpg
Bram Molenaar, Buddha Beach Zandvoort., Dave Paardekooper, Jeroen Mel, strandpaviljoenhouders
Nieuws