Le Champion zoekt vrijwilligers bij Runners World Zandvoort Circuit Run

Foto: Wim Meijer Fotografie

Le Champion zoekt voor het weekend van de Runners World Zandvoort Circuit vrijwilligers die de organisatie meehelpen bij de drie wandel-, fiets- en hardloopevenementen die op 24 en 25 maart plaatsvinden in Zandvoort. De organisatoren zoeken tijdens het weekend vindt de 30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort en de Runner’s World Zandvoort Circuit Run zo’n vijfhonderd vrijwilligers, die worden ingezet om de evenementen in goede banen te leiden.

Steentje bijdragen

De vrijwilligers die dat al doen, weten dat het een voldoening geeft om hun steentje bij te dragen tijdens de Zandvoortse evenementen. Volgens Le Champion is het team van vrijwilligers bijna een familie. ,,Iedere vrijwilliger is gemotiveerd om zijn eigen redenen, maar de belangrijkste reden is het sociale contact onderling”, zegt de organisatie van de drie evenementen eind maart.

Vroeg opstaan

Vrijwilligers die mee willen doen moeten wel vroeg opstaan, de handen uit de mouwen steken en de dag met elkaar beleven. Volgens Le Champion krijgt de vrijwilliger er veel voor terug. ,,De sfeer tussen vrijwilliger en deelnemer is onbeschrijfelijk, beiden zetten een sportieve topprestatie neer. Zondagavond schuift iedereen met een voldaan gevoel aan bij de maaltijd op het circuit om alle ervaringen te delen”, zegt de organisatie.

Voorbereidingen

De voorbereidingen van de drie evenementen begint al op vrijdag 23 maart als de organisatoren de routes voor zaterdag en zondag uitpijlen. Ook bouwt Le Champion het Circuit Zandvoort volledig om, zodat in het weekend 25.000 deelnemers kunnen starten.

Centrum

Op zaterdag start de 30 van Zandvoort waarbij de deelnemers al vroeg op pad gaan om ’s middags aan te komen in het centrum. De Omloop van Zandvoort begint zondagochtend. Daarna klinkt het startschot voor de Runner’s World Zandvoort Circuit Run vanuit de pitsstraat en deze finisht later voor de eretribune.

Zandvoort en omgeving

Volgens Le Champion komen veel vrijwilligers uit Zandvoort en omgeving. ,,Voor iedereen uit de regio is het natuurlijk prachtig dat er zo’n groot sportief weekend bij hem/haar in de buurt plaatsvindt. Iedere vrijwilliger helpt bij een taak waar zijn of haar kracht ligt”, zegt de organisatie.

Nauwkeurig

Wie nauwkeurig is, kan bij de start komen helpen om de hardlopers toegang te verlenen tot de juiste startvakken. Andere enthousiastelingen kunnen bij de finish komen om de welverdiende medaille uit te reiken. Mensen met overwicht kunnen komen helpen om de deelnemers over het parcours te begeleiden.

Bewonersbrieven

Ook zijn er vrijwilligers nodig voor het verspreiden van de bewonersbrieven in de weken voorafgaand aan de evenementen. Deze werkzaamheden zijn er voor mensen die zelf geen tijd hebben tijdens het weekend, maar wel wat willen doen.

Samenwerken

,,De Rotaryclub Zandvoort en andere lokale verenigingen – zoals de scouting – helpen met een hele groep om geld op te halen om bijvoorbeeld op zomerkamp te gaan. Een dag waarbij de groep elkaar beter leert kennen, want samenwerken dat is zeker nodig”, zegt Le Champioen. Wie de werkzaamheden wil doen, moet even kijken op de website van Le Champion.

Reacties

article
7603
Le Champion zoekt vrijwilligers bij Circuit Run
Le Champion zoekt voor het weekend van de Runners World Zandvoort Circuit vrijwilligers die de
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/7603/le-champion-zoekt-vrijwilligers-runners-world-zandvoort-circuit-run/
2018-03-02T12:56:23+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/02/29145824/Zandvoort-Circuit-Run-2014-Wim-Meijer-Fotografie.jpg
30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort, Vrijwilligers, Zandvoort Circuit Run
Nieuws