Startbewijzen voor wandelevenement 30 van Zandvoort vinden gretig aftrek

Foto: Le Champion

Wandelaars die nog mee willen doen aan het wandelevenement de 30 van Zandvoort op zaterdag 24 maart moeten opschieten. Afgelopen week meldt organisator Le Champion dat er nog maar 700 beschikbare startbewijzen zijn. De inschrijvingen sluiten op maandag 12 maart.

Hoofdafstand

De 30 van Zandvoort dankt zijn naam aan de hoofdafstand van 30 kilometer die wandelaars door en langs Zandvoort en omgeving voert. Le Champion wil juist hier de natuur, cultuur en entourage centraal stellen. Voor die wandelaars die 30 kilometer te ver vinden is er ook een wandelafstand van 18 km. Ook daar is inschrijving nog mogelijk.

Startlocatie

Voor zowel de beide wandelevenementen is Circuit Zandvoort de startlocatie voor beide afstanden. De organisatoren hebben wandelroutes uitgezet door de omgeving van Zandvoort. Deze voeren de wandelaars over het Noordzeestrand en door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Bijzondere locaties

De 30 van Zandvoort brengt de wandelaar langs bijzondere locaties zoals de Ruïne van Brederode, Landgoed Duin en Kruidberg en Openluchttheater Caprera. Wie de afstand van 18 km aflegt, breng automatisch een bezoek aan het prachtige Vogelmeer en loopt langs het Wisentengebied Kraansvlak. De finish is in het centrum van Zandvoort.

Vernieuwde stempelposten

Verder heeft Le Champion voor de 30 van Zandvoort een vernieuwde stempelpost neergezet. Voor de aankomende editie kunnen deelnemers een stempel halen bij Koetshuis Nova Zembla op het Landgoed Duin en Kruidberg.

Verleden

Deze locatie is gebouwd in 1899 en is in het verleden gebruikt als koetshuis, butlerswoning en stalgebouw van de familie Cremer. Bij deze nieuwe stempelpost kunnen wandelaars genieten van een pauze met koffie en een kleine versnapering in een omgeving met geschiedenis.

Camping de Lakens

Le Champion heeft ook de stempelpost bij Camping de Lakens vernieuwd. Deze post is op de 18 km route te vinden. Na ruim 10 km kunnen wandelaars bij deelname aan dit wandelevenement het speelveld bij paviljoen Gestrand pauzeren en de benen rust geven. Op deze stempelpost is live entertainment, horeca en zitgelegenheid aanwezig. Volgens de organisatoren een ideale plek voor een sfeervolle pauze.

Wandel mee en steun kankeronderzoek!

Net als het afgelopen jaar steunen de wandelaars met hun deelname aan de 30 van Zandvoort het kankeronderzoek voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Deelnemers kunnen bij inschrijving een bijdrage leveren voor kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

Sponsoren

Zo is het ook mogelijk dat deelnemers zich, individueel of bijvoorbeeld als groep, laten sponsoren door vrienden, familie en collega’s. De wandelaars dragen zo bij aan het project ‘Veerkracht’. Dit project heeft als doel fysiotherapeutisch ondersteunende beweeginterventies te ontwikkelen voor patiënten met uitgezaaide borstkanker.

Inschrijven

De inschrijving is geopend tot en met maandag 12 maart of tot de deelnemerslimiet bereikt is. Meer informatie en inschrijven kan op de website van Le Champion.

Bron: Le Champion

Reacties

article
7633
Startbewijzen vinden gretig aftrek
Wandelaars die nog mee willen doen aan het wandelevenement de 30 van Zandvoort op zaterdag
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/7633/startbewijzen-voor-wandelevenement-30-van-zandvoort-vinden-gretig-aftrek/
2018-03-07T12:39:26+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/03/07123649/30-van-Zandvoort-Le-Champion.jpg
30 van Zandvoort, Le Champion, wandelevenement
Nieuws