Lancering Stemwijzer gemeenteraadsverkiezingen Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Om hulp te bieden bij de politieke keuze van de inwoners van Zandvoort is er nu een stemwijzer ontwikkeld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Na het beantwoorden van 33 stellingen krijg je de partij te zien, die het meest overeenkomt met jouw mening.

Opzet van de stemadvies

Iedere politieke partij heeft begin februari 90 stellingen ontvangen. Op basis hiervan is een selectie gemaakt, die nu op de website staat. ,,We zijn blij dat alle partijen zo massaal hebben meegewerkt. Zonder hun medewerking, was het niet mogelijk om de stemwijzer te maken,” vertelt Roderick Burger, initiatiefnemer van Stemadvies-Zandvoort.

Kiezers een helpende hand bieden

De website is vooral een keuzehulp voor mensen die de aankomende gemeenteraadsverkiezingen willen gaan stemmen, maar nog niet weten welke partij het meest overeenkomt met hun mening. ,,Niet iedere kiezer leest alle verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen. Daarnaast staat er ook behoorlijk veel informatie in alle partijprogramma’s en met de komst van diverse nieuwe politieke partijen in Zandvoort, wordt het deze verkiezingen er niet makkelijker op om een keuze te maken”, zegt Burger.

Eerste resultaten

De stemwijzer is inmiddels bijna 300 keer gebruikt. 21% van de gebruikers komt bij de PVV uit, een van de nieuwkomers in de Zandvoorts politiek. Bij de Landelijke verkiezingen scoort de PVV altijd goed in de gemeente Zandvoort. Gemeente Belangen Zandvoort en de Ouderen Partij volgen op respectievelijk 16% en 15%. De stemwijzer is te vinden op www.stemadvies-zandvoort.nl en is tot 21 maart 2018 beschikbaar.

Bron: Stemadvies Zandvoort

Reacties

article
7640
Lancering Stemwijzer gemeenteraadsverkiezingen
Om hulp te bieden bij de politieke keuze van de inwoners van Zandvoort is er
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/7640/lancering-stemwijzer-gemeenteraadsverkiezingen-zandvoort/
2018-03-09T10:53:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/03/04155327/Raadhuis-Zandvoort-Jaap-Koper-e1540212793937.jpg
gemeente Zandvoort, stemadvies, stemwijzer
Nieuws