Provincie Noord-Holland biedt gratis cursus Politiek Actief aan

Foto: PR Provincie Noord-Holland

Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur, komt de provincie Noord-Holland met de gratis cursus Politiek Actief. De provincie Noord-Holland biedt de gratis cursus twee keer aan.

Politiek Actief

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de provincie en die wellicht interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. De cursus start op dinsdag 3 april en woensdag 11 april in Haarlem. Aanmelden is gratis en kan via www.noord-holland.nl/politiekactief

Vragen

Zo krijgt een deelnemer aan de cursus Politiek Actief verschillende vragen voor zich over wat de provincie doet, welke plek de provincie heeft in het bestuur van Nederland, hoe de besluitvorming werkt binnen de provincie en wat een Statenlid doet. De deelnemers aan deze cursus krijgen daar allemaal antwoord op.

Overtuigend debatteren

Verder biedt de provincie de training overtuigend debatteren aan. Er zijn ontmoetingen met politici en bestuurders uit de provincie die hun ervaringen uit de praktijk vertellen aan de deelnemers van Politiek Actief. Als afsluiting wonen de deelnemers een commissievergadering bij.

Vooropleiding

De deelnemers hebben volgens de provincie geen specifieke vooropleiding nodig. Wel streeft de provincie Noord-Holland naar een gemixt opleidingsniveau van de deelnemers en krijgen vrouwen, in het kader van het aandacht vragen voor en het vergroten van het aantal vrouwen in de politiek, voorrang.

Meer informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland biedt de cursus aan de inwoners van Noord-Holland aan. ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat – verzorgt de cursussen. Er is een beperkt aantal plaatsen. Wie meer wil weten kan de informatie vinden op www.noord-holland.nl/politiekactie

Bron: Provincie Noord-Holland

Reacties

article
7664
Gratis cursus Politiek Actief
Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur, komt de provincie Noord-Holland met de gratis cursus Politiek
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/7664/provincie-noord-holland-biedt-gratis-cursus-politiek-actief-aan/
2018-03-11T16:39:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/03/11163822/PR-Provincie-Noord-Holland.jpg
Politiek Actief, provincie Noord-Holland
Nieuws