Couturier Mart Visser wordt burgemeester van Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Couturier Mart Visser zal vanaf 2 mei spreekwoordelijk de sleutel krijgen van burgemeester Niek Meijer. Vanaf die dag is het Pop Up-evenement Mart Visser ‘The Take Over’. Visser zal dan tot 1 juli de Haute Couture van zijn hand in het raadhuis laten zien.

Domein

Van 2 mei tot en met 1 juli is het raadhuis het exclusieve domein van Visser. Twee maanden lang zwaait de couturier en kunstenaar de scepter in het historische Raadhuis van de badplaats en het naastgelegen Zandvoorts Museum. In het raadhuis is het in die periode dan ‘Mart Visser – The Take-over’.

Haute Couture

Het gemeentebestuur van Zandvoort geeft Visser carte blanche voor ‘The Take-over’. Het in classicistische stijl gebouwde gemeentehuis wordt getransformeerd tot een belevenis waar Visser een selectie uit zijn meest recente Haute Couture collectie en iconische archiefstukken op verrassende wijze presenteert. Het biedt bezoekers een unieke kans zich onder te dompelen in de voor veel mensen onbekende wereld van de Haute Couture.

Statige werkkamers

De statige werkkamers van de burgemeester en wethouders veranderen in een spectaculair decor voor high fashion. In het Raadhuis komt ook een concept store met de prêt-à-porter zomercollectie 2018. Een team van stylisten is aanwezig voor persoonlijk advies.

Creativiteit

De creativiteit van Visser beperkt zich niet alleen tot mode. Sinds 2009 is hij ook een veelzijdig beeldend kunstenaar. Zijn schilderijen, sculpturen en installaties zijn eerder te zien geweest op internationale kunstbeurzen en museale tentoonstellingen. Het Zandvoorts Museum zal in mei en juni tijdelijk een ‘Mart Visser Museum’ inrichten, met daarin een overzichtsexpositie met een grote diversiteit aan koppen en gezichten.

Frans Molenaar

Visser is niet de eerste couturier die in het Zandvoorts Museum een tentoonstelling heeft. In 2016 heeft het museum dat ook al eens gedaan met een tentoonstelling van Frans Molenaar die ook ooit in de badplaats is opgegroeid. De couturier en kunstenaar geeft hier nu een vervolg aan en krijgt daarnaast ook het Raadhuis tot zijn beschikking.

Toeristische Visie

‘Mart Visser – The Take-over’ is een mooi voorbeeld van het pop-up concept zoals dat is beschreven in de Toeristische Visie van de gemeente. Deze is eind 2016 vastgesteld door de gemeenteraad van Zandvoort.

Meer informatie

Expositie ‘Mart Visser – The Take-over’
Locatie: Raadhuis Zandvoort en Zandvoorts Museum
Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur
Meer informatie is te vinden via www.martvisser.nl

Reacties

article
7674
Couturier Mart Visser wordt burgemeester
Couturier Mart Visser zal vanaf 2 mei spreekwoordelijk de sleutel krijgen van burgemeester Niek Meijer.
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/7674/couturier-mart-visser-wordt-burgemeester-zandvoort/
2018-03-12T14:09:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/03/04155327/Raadhuis-Zandvoort-Jaap-Koper-e1540212793937.jpg
Mart Visser, Niek Meijer, Pop Up-evenementen, Zandvoorts Museum
Nieuws