Fong Lie in Zandvoort sluit na bijna halve eeuw de deuren

Foto: Jaap Koper

Het restaurant Fong Lie is afgelopen week voor het laatst open geweest. Na vier en halve decennia sluiten de uitbaters Rob en Meta Tan deuren van het Aziatische restaurant aan de Zeestraat.

Weemoed

De sluiting leidt tot de nodige weemoed onder de klanten. Rob en Meta Tan vinden het fijn want die gaan nu dingen doen waar zij niet eerder aan toe zijn gekomen. Zowel de lokale krant de Zandvoortse Courant als de regionale media van NH Nieuws hebben zich nog even gemeld bij het echtpaar.

Kookkunsten

Dat Rob Tan wat heeft bereikt, blijkt wel, want de zeventiger heeft voor zijn kookkunsten de lat hoog gelegd. Inmiddels is Tan 74 jaar. Zijn vrouw is 69. Tan zelf komt oorspronkelijk uit Singapore en zijn vrouw Meta is geboren en getogen in Zandvoort.

Leeftijd

De laatste jaren is het ook niet vreemd om te stoppen want beiden zijn op leeftijd en vinden dat mooi is geweest. ,,Toevallig kwam er iemand langs die interesse had in de zaak. Toen zijn we om de tafel gaan zitten en zo is het rondgekomen”, vertelt Meta Tan aan NH Nieuws. Voor beiden komt het nu mooi uit, omdat zij nu met de kleinkinderen op stap kunnen gaan, naar familie toe gaan, en alle dingen doen die zij altijd hebben beloofd maar waar zij al die tijd niet aan toe zijn gekomen.

Pizzeria

In het pand komt een authentieke pizzeria. De vaste klanten zullen Fong Lie gaan missen. Een inwoner vertelt aan NH Nieuws dat Fong Lie een goede Chinees is geweest. ,,Alles is er goed. Echt Chinees”, zegt de man.

article
7936
Fong Lie in Zandvoort sluit
Het restaurant Fong Lie is afgelopen week voor het laatst open geweest. Na vier en
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/7936/fong-lie-in-zandvoort-sluit-na-bijna-halve-eeuw-de-deuren/
2018-04-05T11:47:07+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/04/08212430/20180406_142347.jpg
Fong Lie, Zeestraat
Nieuws