Juttersgeluk komt met landelijke schoonmaakactie opnieuw langs Zandvoort

Foto: cc by sa Methoxyroxy Wikimedia

De Expeditie Juttersgeluk komt met hun landelijke schoonmaakactie opnieuw langs Zandvoort. De organisatoren zijn voor de schoonmaakactie in Zandvoort op 17 mei ook op zoek naar bijzondere jutters.

Onderdeel

De schoonmaakactie in Zandvoort vormt een onderdeel van de landelijke schoonmaakactie door Expeditie Juttersgeluk. Op 16 mei begint de actie en stopt op op 31 mei. Doel is om alle Noordzeestranden schoon te maken met mensen voor wie een normale baan minder gewoon is. De jutters van Juttersgeluk zijn op zoek naar deze mensen die daarbij graag willen helpen.

Deelname

Op donderdag 17 mei komt de expeditie langs in Zandvoort. Van 14.00 tot 16.00 uur is het dan mogelijk om gratis deel te nemen aan de etappe. De deelnemers krijgen bij ontvangst koffie en taart in een paviljoen op het strand bij het centrum waar wethouder Gert Toonen de jutters voor die dag welkom heet.

Uitleg

Juttersgeluk legt uit hoe je afval op het strand herkent en hoe je het veilig opraapt. Daarna start de etappe van ongeveer een uur die volgens Juttersgeluk voor elke deelnemer een ware ontdekkingstocht is. De jutters nemen het afval mee zodat er een schoon strand achterblijft.

Aanmelding

Het aanmelden kan individueel of met een groep via de website van Expeditie Juttersgeluk. De organisoren zijn er speciaal voor mensen die hetzij tijdelijk of permanent minder goed mee kunnen komen in de maatschappij. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen die gebruik maken van een WLZ of WMO voorziening of onder de participatiewet vallen.

Vrijwilligers en mantelzorgers

Expeditie Juttersgeluk nodigt ook vrijwilligers, mantelzorgers, begeleiders en zorgverleners uit om mee te doen. De deelname is gratis, maar de eerder genoemde groep moet zelf voor vervoer naar het startpunt van de etappe zorgen. Volgens de organisatoren is het verstandig om zich snel op te geven, want ook bij Juttersgeluk is het: ‘Vol is vol!’ De schoonmaakactie is ook bedoeld voor een schone zee. Expeditie Juttersgeluk is een initiatief van Stichting Juttersgeluk in samenwerking met KIMO Nederland/BelgiĆ«.

Bron: Expeditie Juttersgeluk

Cookieinstellingen