Graffiti-kunstwerk van Zandvoortse straatartiesten vordert gestaag

Foto: Jaap Koper

De straatartiesten zijn behoorlijk gevorderd met hun graffiti-kunstwerk op de muren van het voormalig Dolfirama. In april zijn de kunstenaars al begonnen, maar inmiddels vordert het werk gestaag dat het ook NH Nieuws niet is ontgaan.

Badgasten

De badgast die in Zandvoort aankomen en de route via het treinstation volgen komen praktisch langs het kunstwerk van de straatartiesten. De route maakt onderdeel van de Entree Zandvoort. Bedenker Niek Drommel ziet dat het de goede kant opgaat met het graffiti-kunstwerk waarvan hij hoopt dat mensen nu een stuk vrolijker richting het strand lopen.

Muurschildering

Zo volgt NH Nieuws de jonge Zandvoorter die de muurschildering samen met zijn maten Nick en Jerry maakt. Inmiddels weten behoorlijk wat Zandvoorters dat Drommel dat hij een winkel heeft in Zandvoort die gespecialiseerd is in alles wat met streetart te maken heeft. Zelf woont Drommel al zijn hele leven tegenover de lege, kale, grauwe muur en stelde de gemeente voor om er een kleurrijk kunstwerk van te maken. De wethouder reageert positief op dat voorstel.

‘Welcome to Zandvoort’

Op de muur staan de letters ‘Welcome to Zandvoort’ te lezen en waar de drie de nodige verfbussen op hebben leeggespoten met daaronder strand, zee en bekende tekenfilmfiguren. ,,We krijgen enorm veel positieve reacties en er worden veel foto’s van gemaakt”, zegt Nick tegen NH Nieuws.

Positief

Als een vader en zoon naar de muur staren, reageren ze positief. Volgens de vader gaat dit wel een symbool van Zandvoort worden. Zijn zoontje herkent vooral veel bekende gezichten uit een tekenfilm. ,,Het ziet er veel leuker uit dan hoe het was”, is één van de reacties die NH Nieuws te horen krijgt. Een wat oudere wandelaar is minder enthousiast en vindt het weggegooid geld.

Bijna klaar

De komende dagen is het nog zonnig in de badplaats en is de muurschildering bijna klaar. De straatartiesten denken dat de schildering over een paar weken wel af is. ,,Met regen en wind is het niet te doen. Dan waait je verf gewoon weg”, zegt Drommel tegen NH Nieuws.

Handtekening

Opvallend aan het kunstwerk is dat er onder het kunstwerk een onbekende handtekening op de muur is gespoten. ,,Dat heeft de wethouder gedaan toen we hieraan begonnen”, zegt Drommel. Op de vraag of de wethouder talent heeft om verder te gaan binnen de wereld van de streetart, lacht Drommel. ,,Het mag wel wat strakker”, zegt hij tegen de verslaggevers. Op de website van NH Nieuws is een nieuwsvideo te vinden.

Bron: NH Nieuws

article
8187
Graffiti-kunstwerk straatartiesten vordert gestaag
De straatartiesten zijn behoorlijk gevorderd met hun graffiti-kunstwerk op de muren van het voormalig Dolfirama.
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/8187/graffiti-kunstwerk-van-zandvoortse-straatartiesten-vordert-gestaag/
2018-05-07T06:15:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/05/07171116/20180419_103425.jpg
Dolfirama, Entree Zandvoort, Nick Drommel, straatartiesten
Nieuws