Wessel te Boekhorst en Melissa Busscher winnen Bokkedoorns Award

Foto: Michel van Bergen

Wessel te Boekhorst uit Velsen-Noord en Melissa Busscher uit Spaarndam, studenten Nova College Horeca, hebben de prestigieuze Bokkedoorns Award 2018 gewonnen. Afgelopen woensdag heeft de jury dat bekend gemaakt, tijdens de feestelijke uitreiking in het Nova Grand Café Restaurant aan de Zijlweg in Haarlem.

Beste smaak

Kok Wessel van leerbedrijf Restaurant Toujours blinkt volgens de jury uit door de beste smaak van zijn gerecht: een coquille naar eigen inzicht bereiden en de mysterie-opdracht ‘een mayonaise maken’. Gastvrouw Melissa van leerbedrijf Restaurant Fris onderscheidt zich met de beste aan tafel bereidde sabayon en het meest origineel samengestelde kaasplankje met bijpassende drank. Leuk detail is dat de begeleidster van Melissa bij restaurant Fris – Jane Lasschuit – zelf de Bokkedoorns Award heeft gewonnen in 2014.

Eigen inzicht

De koks moeten voor deze achtste editie van de Bokkedoorns Award een coquille naar eigen inzicht bereiden, serveren en toelichten aan de jury die uit John Beeren, Pascal Beeren en Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns), Bart Zandvliet (Nova College) en Judy Nihof (Haarlems Dagblad) bestaat.

Opdracht

De gastheren/gastvrouwen hebben als opdracht een sabayon aan tafel bereiden, een fles wijn openen, decanteren en over 6 glazen gelijkmatig uitschenken en een kaasplateau met een bijpassende drank samenstellen voor de ogen van de jury bestaande uit sommelier Peter Bruins (De Bokkedoorns), Annemieke Loek en Ron Wiegel (Nova College), René Koelman (Bourgondisch Lifestyle) en Henrico van Lammeren (Vinites).

Certificaat

De winnaars hebben een certificaat ontvangen bij de Bokkedoorns Award met daarbij een diner voor twee personen bij restaurant de Bokkedoorns. Ook mogen ze twee dagen stagelopen bij restaurant de Bokkedoorns. Meer informatie over de Bokkedoorns Award is te vinden op novacollege.nl/restaurant/#bokkedoorns_award

Bron: Nova College

Cookieinstellingen