Algemene Begraafplaats Zandvoort bestaat 100 jaar

Foto: Jaap Koper

De Algemene Begraafplaats Zandvoort viert dit jaar haar 100 jarig jubileum. Op 1 mei 1918 is de begraafplaats van Zandvoort officieel geopend en komend weekend kunnen Zandvoorters een bezoek brengen aan de Algemene Begraafplaats.

Week van de begraafplaats

Tijdens de week van de begraafplaats heeft de Algemene Begraafplaats Zandvoort al aandacht besteed aan het 100-jarig jubileum gevierd. De gemeente Zandvoort en de begraafplaatscommissie nodigen nu de inwoners uit om op 2 juni aanwezig te zijn bij de open dag.

Lichtjesavond

Naast de open dag van 2 juni, doet de Algemene Begraafplaats Zandvoort meer. In november kunnen mensen op Lichtjesavond een verlichte route volgen en ook een lichtje aansteken voor een overleden dierbare. De laatste jaren zijn daar meer mensen op af gekomen.

Officiële opening

De officiële opening van komende zaterdag wordt om 11.15 uur verricht door burgemeester Niek Meijer. Deze dag staat in het teken van de Nationale week van de begraafplaats met als thema tussen kunst en kist.

Rondleidingen

Naast het thema zijn er ook rondleidingen. Voor elke bezoeker is er veel informatie over de begraafplaats en iedere bezoeker ontvangt een jubileumgeschenk. Ook laat Uitvaartzorgcentrum de bezoekers kennis maken met het uitvaartcentrum, de medewerkers en de manier van werken. De open dag is van 11.00 uur tot 15.00 bij de Algemene Begraafplaats Zandvoort aan de Tollensstraat 67.

Cookieinstellingen