Informatiebijeenkomst Zeker Bewegen in Zandvoort op 12 juni

Foto: Team Sportservice Heemstede Zandvoort

Op dinsdag 12 juni vindt de informatiebijeenkomst ‘Zeker Bewegen in Zandvoort’ plaats van 19.30 tot 21.00 uur plaats in de Blauwe Tram. Deze bijeenkomst is voor sportverenigingen en belangstellenden uit Zandvoort, die zich vooral richt op de mensen van 65 jaar en ouder.

Zeker Bewegen

Zeker Bewegen is een beweegprogramma van de Judo Bond Nederland (JBN), gericht op het verbeteren van de bewegingsvrijheid van senioren. Deelnemers aan deze manier van bewegen hebben na afloop van de interventie een betere lichamelijke conditie, zijn in staat valincidenten te verminderen en de ernst van een val te verkleinen. Ook hebben deze mensen na deelname van deze vorm van bewegen een groter zelfvertrouwen en zijn daarmee in staat meer en langer deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten. Senioren vergroten daarmee hun bewegingsvrijheid volgens de Judo Bond Nederland.

Bewegen op recept in de Sport

De meeste mensen weten wel dat bewegen goed voor hun gezondheid is maar velen doen het niet. Gezondheids- en ouderenzorg verwijst cliënten naar beweeggroepen met matig intensieve activiteiten waarvan de sportleiders zijn geschoold om de doelgroep te begeleiden. Dankzij dit sportmedisch advies zijn veel mensen te motiveren om te beginnen met bewegen. De aanpak is met name geschikt voor mensen die alleen wil sporten als het aanbod aan bepaalde voorwaarden voldoet; zoals een veilige groep, deskundige begeleiding en dicht in de buurt.

Informatiebijeenkomst

Het team Sportservice Heemstede Zandvoort nodigt belangstellenden graag uit voor de informatiebijeenkomst ‘Zeker Bewegen in Zandvoort’, Volgens het team is er voor iedereen de mogelijkheid om te bewegen of dat nu van jong tot oud is. Team Sportservice Heemstede-Zandvoort gaat samen met Kenamju, Pluspunt, De Prinsenhof en Kennemerhart het project ‘Zeker Bewegen in Zandvoort’ uitvoeren. Het project is speciaal gericht op de mensen van 65 jaar en ouder. Tijdens deze informatiebijeenkomst informeren de initiatiefnemers meer over het project en hoe Bewegen op Recept kan inzetten of daar een bijdrage aan kan leveren.

 

Informatie en vragen

Voor meer informatie over het programma gaat u naar www.teamsportservice.nl/heemstede-zandvoort. Voor vragen kunt u contact opnemen met Lisette van Dee, team Sportservice: 023-5734679, [email protected]

Bron: Team Sportservice Heemstede-Zandvoort

 

'

Reacties

article
8657
Informatiebijeenkomst Zeker Bewegen
Op dinsdag 12 juni vindt de informatiebijeenkomst ‘Zeker Bewegen in Zandvoort’ plaats van 19.30 tot
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/8657/informatiebijeenkomst-zeker-bewegen-zandvoort-op-12-juni/
2018-06-06T11:30:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/06/06112949/Zeker-Bewegen-logo.jpg
De Blauwe Tram, Kenamju, Kennemerhart, Pluspunt Zandvoort, Team Sportservice Heemstede-Zandvoort, Zeker bewegen in Zandvoort
Nieuws