Trein rijdt damhert aan bij spoor

Foto: Willem van der Sloot

Voor Zandvoorter Willem van der Sloot is de vrees voor een aanrijding tussen een damhert en een trein bij deze week werkelijkheid geworden. Een trein heeft daar tegen een damhert aangereden en het damhert heeft de klap niet overleefd.

Toestemming

Van der Sloot heeft na toestemming het damhert van het spoor gehaald, zodat de treinen weer verder hebben kunnen gaan om de dienstregeling uit te voeren. ,,Het is een prachtbeest, die ik al een keer heb gefotografeerd”, zegt Van der Sloot met een kleine brok in zijn keel.

Repsect

Van der Sloot heeft enorm veel respect voor de machinisten van de spoorwegen. De bestuurders van de trein hebben steeds met een aangepaste snelheid het overleden dier gepasseerd. Juist dat heeft Van der Sloot ook emotioneel gemaakt en dan meer in de mooie zin van het woord. ,,Ik had het maar net gedaan of de volgende trein kwam er aan op het zelfde spoor. De trein reed stapvoets reed naar mij toe en de machinist stak zijn duim omhoog. De volgende trein stopte en ook die machinist deed het zelfde”, vertelt Van der Sloot.

Lot

Regionaal nieuwsplatform NH Nieuws tekent uit de mond van Van der Sloot op dat hij zich het lot aantrekt van de damherten uit de Amsterdamse Waterleidingduinen. Eerder heeft hij al tegen NH Nieuws de Nederlandse Spoorwegen al gewaarschuwd dat een groep damherten regelmatig langs het spoor loopt. De groep ‘vluchtelingen’ zoals deze al wordt betiteld door de ‘hertenfluisteraar’ bestaat uit ‘grote bokken’, die lange tijd geleden uit de Waterleidingduinen zijn vertrokken en sindsdien niet meer zijn teruggekeerd.

Damherten bij het spoor in Zandvoort

Anderhalf jaar

De groep damherten verblijven volgens Van der Sloot al zo’n anderhalf jaar rond het spoor en hebben inmiddels al geleerd om zelf een beetje beter uit te kijken zodra er een trein aankomt. Elke keer als hij de groep bij het spoor ziet, neemt Van der Sloot voor de zekerheid contact op met een contactpersoon bij de NS. Alleen is hij deze keer te laat geweest. Ondanks de aanrijding met nare gevolgen denkt Van der Sloot verwacht dat de damherten voorlopig nog wel even in de buurt zullen zijn en blijft hij alert. Pas in augustus gaat de gemeente een hek plaatsen, om ze te beschermen.

Bron: NH Nieuws

Foto’s: Willem van der Sloot

'
article
8703
Trein rijdt damhert aan bij spoor
Voor Zandvoorter Willem van der Sloot is de vrees voor een aanrijding tussen een damhert
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/8703/trein-rijdt-damhert-aan-bij-spoor/
2018-06-12T14:35:04+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/06/12220835/Damherten-bij-het-spoor-Willem-van-der-Sloot.jpg
Amsterdamse Waterleidingduinen, damhert, damherten, Nederlandse Spoorwegen, Willem van der Sloot
Nieuws