NK Scootmobiel keert terug op circuit Zandvoort

Foto: Pixabay Sabine van Erp CC0 Creative Commons

Opnieuw is het Circuit Zandvoort weer het decor van het NK Scootmobiel. Twaalf teams van 75-plussers zullen het op 27 juni het tegen elkaar opnemen. Tijdens de race zullen de deelnemers al zigzaggend langs de pionnen scheren, zoeven ze over drempels en maken ze rondjes rond de pionnen.

Gouden Dagen

Initiatiefnemer voor de NK Scootmobiel is Gouden Dagen. Zij vinden dat het weer hoog tijd is voor het kampioenschap. Volgens de initiatiefnemers komt dat omdat steeds meer ouderen thuis zitten in plaats van in een zorginstelling en daardoor dreigen te vereenzamen. De scootmobiel is een uitkomst, omdat op die manier deze groep mensen eruit op kunnen. Ook Veilig Verkeer Nederland bij het kampioenschap betrokken voor de veiligheid. In 2004 en 2005 werd het NK scootmobiel ook al gehouden. Toen gebeurde dat omdat subsidies voor het vervoermiddel dreigden weg te vallen.

Leefsituatie

Hoewel het volgens Gouden Dagen om een ludieke actie gaat, wil de organisatie wel een betere leefsituatie voor kwetsbare ouderen. Dat komt omdat meer dan de helft van de 75-plussers in ons land zich eenzaam voelt, wat volgens Gouden Dagen neerkomt op zo’n 650.000 mensen.

Twaalf teams

Aan de komende editie doen twaalf teams van zes ouderen mee. De deelnemende teams komen uit verschillende regio’s en hebben namen als Gazz EropKranig in Zeist en Niet Verstappen. Minister Hugo de Jonge van VWS geeft om 09.30 uur het startschot waarna twaalf teams bestaande uit zes ouderen van 75-plus de strijd met elkaar aan gaan.

'
article
8711
NK Scootmobiel keert terug op circuit Zandvoort
Opnieuw is het Circuit Zandvoort weer het decor van het NK Scootmobiel. Twaalf teams van
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/8711/nk-scootmobiel-keert-terug-op-circuit-zandvoort/
2018-06-12T11:15:34+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/06/12221951/Scootmobiel-Pixabay-Sabine-van-Erp-CC0-Creative-Commons.jpg
Circuit Zandvoort, Gouden Dagen, NK Scootmobiel
Nieuws