Feestelijke afsluiting schakeltraject zorg

Foto: Michel van Bergen

Maandag vierden de studenten van het schakeltraject Leren werken in de zorg op het Nova College in Haarlem een feestelijke afsluiting van het schooljaar. De inmiddels alweer derde groep van het schakeltraject ontving een bewijs van deelname waarmee de studenten naar de opleiding Verzorgende-IG kunnen. Twee groepen oud-studenten van het schakeltraject ontvingen hun overgangsbewijs naar het volgende leerjaar van de opleiding Verzorgende-IG die zij nu volgen.

Vertegenwoordigers

Vertegenwoordigers van de partners waarmee het Nova College dit schakeltraject zorg ontwikkelde, waren er ook: Kennemerhart, Zorggroep Reinalda, Nieuw Unicum, Hartekampgroep, Zorgbalans, Met de Thuiszorg en de gemeenten in IJmond en Zuid-Kennemerland. De studenten stelden zich persoonlijk voor. Zodoende vertelden ze niet alleen over hun ervaringen in dit schakeltraject, ze demonstreerden ook hun taalvaardigheid.

Schakeltraject zorg

Het schakeltraject Leren ‘Werken in de zorg voor anderstalige volwassenen’ duurde 20 weken en bestond uit lessen Nederlands als tweede taal gericht op werken in de zorg, (praktijk)lessen als voorbereiding op de opleiding Verzorgende-IG en stage bij een van de genoemde zorginstellingen. Na 20 weken ontvingen de studenten een certificaat van deelname, waarmee ze konden doorstromen naar de opleiding Verzorgende-IG.

School en Stage

Deze opleiding begon als bol (school en stage) en halverwege de opleiding konden de studenten overstappen naar de bbl (werken en leren). Door de enorme vraag naar medewerkers in de zorg en de grote motivatie van de studenten is de kans op een betaalde baan groot.

Bron: Nova College

'

Reacties

article
9072
Feestelijke afsluiting schakeltraject zorg
Maandag vierden de studenten van het schakeltraject Leren werken in de zorg op het Nova
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/9072/feestelijke-afsluiting-schakeltraject-zorg/
2018-07-12T12:57:06+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/07/12125605/novacollege1.jpg
afsluiting, feestelijk, Nova College, schakeltraject, schakeltraject zorg
Nieuws