Veel sponsors voor actie ‘De blauwe loper’

Foto: cc by sa Methoxyroxy Wikimedia

Het projectteam van ‘De blauwe loper’ heeft behoorlijk wat sponsors weten te verzamelen voor een mat van 90 meter. De afgelopen weken hebben leden van het projectteam aandacht gevraagd voor het probleem wat minder validen hebben om naar zee te komen.

Oplossing

Inmiddels hebben leden van ‘De blauwe loper’ een Frans bedrijf gevonden die een oplossing heeft bedacht voor dit probleem. ,,Ze hebben een mat ontworpen, waar zelfs – in de zwaarste uitvoering – een legertank overheen kan. Hij wordt er niet door beschadigd. Dus vormt hij ook geen obstakel voor de voertuigen van de vis- en ijsventers. Ze kunnen er probleemloos overheen. Aan het milieu is uiteraard gedacht. De mat is geheel gefabriceerd van gerecyclede plastic flessen”, laat het projectteam weten.

Zelfstandig

Op deze manier kunnen mindervaliden zelfstandig via de loper van het uitzicht aan zee gaan genieten en net als alle andere strandbezoekers de lucht van de zee ruiken. Het obstakel voor deze groep mensen is vaak het mulle zand, maar met deze loper zal dat geen probleem meer vormen. Ook ouders met jonge kinderen in een buggy, kunnen er gebruik van maken.

Geslaagde sponsoractie

‘De blauwe loper’ is dankzij een zeer geslaagde sponsoractie in staat om een royale mat van maar liefst 90 meter te kunnen bestellen. De leden van het team zijn erg tevreden en het resultaat van de actie is bereikt met kleine en grote bedragen. Zo zeggen de leden dat alles heeft geholpen.

Begin augustus

Als alles volgens de planning verloopt, zal de mat begin augustus in gebruik worden genomen, zodat alle sponsoren en subsidiegevers zelf kunnen komen kijken hoe de mat minder validen gaat helpen. Op die manier kunnen volgens het projectteam van ‘De blauwe loper’ ook minder validen van het strand genieten.

Cookieinstellingen