Willem en Alma Prins lopen vierdaagse uit

Eerder is er in zowel de lokale als de regionale media aandacht besteed voor de actie van het Zandvoortse echtpaar Willem en Alma Prins, voor de Nijmeegse vierdaagse. Vandaag heeft het tweetal de Via Gladiola en de eindstreep van het wandelevenement gehaald.

Twaalfde keer

Deze twaalfde keer is extra bijzonder geweest, wat allemaal te maken heeft met de alvleesklierkanker van Willem Prins. De ziekte is vorig najaar bij hem vastgesteld en na een intensieve behandeling zijn er op dit moment geen tumoren of uitzaaiingen te zien.

Zware tijd

Het is voor het Zandvoortse tweetal een bijzonder zware tijd geweest. Na het onheilspellende bericht van de dokter krijgt Prins te horen dat hij waarschijnlijk niet langer dan een half jaar te leven heeft. Prins besluit na het bericht niet bij de pakken neer te gaan zitten en heeft zich als doel gesteld om mee te doen aan de Nijmeegse Wandelvierdaagse van 2018. De wandelaar is gewoon gaan trainen, wat op de slotdag zijn vruchten heeft afgeworpen. Met steun van zijn vrouw Alma heeft Prins gewoon de finish gehaald en het kruisje opgehaald..

Emotioneel

Volgens het nieuwsbericht op NH Nieuws vertelt Alma vanuit Nijmegen dat het een emotionele binnenkomst is geweest en dat alles heel goed is gegaan. De actie die het echtpaar heeft gevoerd voorafgaand aan de vierdaagse is goed ontvangen. Prins en zijn vrouw hebben geld opgehaald voor het baanbrekende onderzoek wat Casper van Eijck aan de Erasmus Universiteit doet naar alvleesklierkanker.

Cookieinstellingen