Zandvoort maakt zich opnieuw op voor Pride at the Beach

Foto: PR VVV Zandvoort

Zowel de gemeente Zandvoort als op de website van Pride Amsterdam is te lezen dat komende maandag een nieuwe editie van Pride at the Beach in aantocht is. De tweede editie is een logisch gevolg van de eerste uitgave die behoorlijk veel publieke belangstelling heeft getrokken.

Recht

Vooral op de website van Pride Amsterdam gaat Pride at the Beach om ‘het recht te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt, gevierd met een geweldig programma voor de LHBTI- en heterogemeenschap’. Volgens Pride Amsterdam is het evenement juist zo bijzonder vanwege het uitzicht op zee.

Festival

Ook de organisaties Pride at the Beach en de badplaats zelf hebben ze écht zin in het festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus kleurt volgens het bericht op de gemeentelijke website de ‘beach for amsterdam’ in alle kleuren van de regenboog.

31 activiteiten

In totaal staan er 31 activiteiten dit jaar op het programma. Zelfs op zondag 29 juli zijn er al enkele culturele evenementen die in het dorp plaatsvinden. Volgens de organisatoren is diversiteit daarbij het kernwoord. Met Pride at the Beach vult Zandvoort de stille dagen van Pride Amsterdam in.

Divers

De organisatoren van het festival hebben een zeer divers programma. Van street parade en films tot yoga en beachparties. Van strandwandeling en kunst tot boyband en travestiewedstrijd, plus tentoonstellingen, top DJ’s, vuurwerk, dansers en heel veel zangeressen.

Artiesten

De artiesten zijn: Dallas Angel, Imca Marina, MC DiVine, Diva MayDay, Belle Perez, DJ HanSom, Kamasutra-Musiq, Shary-An, Storm 3, DJ Bo Monde, Berget Lewis, The G-Team, Samantha Steenwijk, Odsuren Dagva, DJ Mally Clark en vele anderen.

Trots

Het organiserende vrijwilligerscomité is trots op het succes van de allereerste Pride at the Beach in 2017. ,,Nu gaan we er weer een topfeest van maken en laten we graag zien dat je ook in Zandvoort jezelf kan zijn en iedereen mag liefhebben. We zijn internationaal gastvrij en verwelkomen hier graag een kleurrijk gezelschap”, zegt Irma Keur van het vrijwilligerscomité.

Heroes

Het thema in 2018 is ‘heroes’, net als voor Pride Amsterdam. De organisatoren verwachten vooral in de Street Parade op maandagmiddag dat dit thema velen zich ‘proud’ en heldhaftig gaan tonen. Directeur Lucien Spee van de Stichting Amsterdam Gay Pride is ontzettend trots dat zij dit jaar weer een Pride at the Beach hebben. ,,Ik heb vorig jaar ontzettend genoten van de eerste editie en heb erg veel zin om dit jaar weer aanwezig te zijn. Ik kijk er echt naar uit”, zegt hij op de gemeentelijke website.

Hard gewerkt

Zandvoort ‘beach for Amsterdam’ heeft vorig jaar hard gewerkt om een gevarieerd programma samen te stellen en hiermee aan te sluiten bij Pride Amsterdam. Die invulling blijkt goed te hebben gewerkt. Enkele duizenden feestgangers hebben zich afgelopen jaar verzameld zich bij het Station Zandvoort aan Zee voor de Street Parade zoals bezoekers aan Pride Amsterdam gewend zijn.

Street Parade

Ook voor Pride at the Beach 2018 staat er een Street Parade op maandagmiddag gepland. Vanwege de directe treinverbinding met de hoofdstad start deze op het Zandvoortse Stationsplein om vervolgens via de boulevard naar het openingsfeest in het centrum van Zandvoort te trekken. Dit betekent de start van drie dagen activiteiten en festiviteiten waarbij de LHBTI-gemeenschap, vrijheid en helden centraal staan.

Inzet

De inzet om een Pride at the Beach mede mogelijk te maken gaat niet vanzelf. Het vrijwilligerscomité, Stichting LHTBI aan Zee, Pride Amsterdam, Casino in Zandvoort, Gemeente Zandvoort, Zandvoort Marketing en Innovatiefonds Zandvoort hebben daar de afgelopen maanden behoorlijk aan gewerkt om het festival een invulling te geven. Op de website van Pride Amsterdam is het programma te vinden.

Cookieinstellingen