Windhoos zorgt voor overlast zomermarkt Boulevard de Favauge

Foto: Jaap Koper

Een windhoos heeft voor de nodige overlast gezorgd op de zomermarkt aan de Boulevard de Favauge in Zandvoort. De bui is gepaard gegaan met een behoorlijke windvlaag, waarbij de handelswaar van de marktkooplieden alle kanten is opgewaaid. Niet alleen de marktlui op de bouelvard hebben last gehad van de overtrekkende windhoos.

Volle laag

De marktkraamhouders zijn niet de enige geweest met overlast. Volgens mediaplatform NH Nieuws heeft ook het permanente strandpaviljoen De Haven van Zandvoort ‘de volle laag’ gekregen. Een medewerker van het paviljoen vertelt ook aan NH Nieuws dat ze er weinig erg in hebben gehad.

Uit het niets

,,Uit het niets was er een windhoos. Het leek wel windkracht tien”, zegt hij geschrokken. Tijdens de bui en windhoos moeten vooral de parasols van het paviljoen het flink ontgelden. “Ze klapten als paraplu’s in elkaar, alsof het niets was”, zegt de medewerker.

Marktkraampjes

De houders van de marktkraampjes hebben na de windhoos hun handelswaar bij elkaar geraapt en hebben de markt gelaten voor wat het is geweest. ,,Het was echt even noodweer”, vertelt een ooggetuige aan NH Nieuws. Ook bewoners van het nabijgelegen Schuitengat hebben even hun spullen bij elkaar moeten zoeken, omdat de flat een opknapbeurt krijgt. Tuinstoelen en kussens zijn daarbij over de galerij heen gevolgen, tijdens de bui.

Reuzenrad

Op het Badhuisplein staat ook nog het reuzenrad. Uiteraard is die bij de overtrekkende hoosbui even stopgezet en Sky Wheel heeft de vlaag gewoon overleefd.

Bron: NH Nieuws

Cookieinstellingen