ANWB zet vrijwilligers Beach Cleanup Tour in het zonnetje

Foto: cc by sa Methoxyroxy Wikimedia

De ANWB gaat vrijwilligers inzetten voor de Beach Cleanup Tour die tussen 1 en 15 augustus plaatsvindt. Vandaag start de tour met twee etappes. Vanuit het zuiden begint de tour in Cadzand en vanuit het noorden op Schiermonninkoog.

Drinken en fruit

De bond ondersteunt de vrijwilligers met drinken en fruit. De organisatie doet dat op vier plaatsen in Nederland. Met deze manier van helpen, ondersteunt de ANWB de Boskalis Beach Cleanup Tour 2018. Duizenden vrijwilligers gaan de komende twee weken langs de hele Noordzee kust om het zwerfvuil op te ruimen. Daarnaast vindt de ANWB het ook belangrijk dat mensen kunnen genieten en plezier kunnen beleven aan de kust en is het ook bedoeld om de toegankelijkheid te garanderen van stranden en natuur- en recreatiegebieden, die volgens de bond schoon moeten zijn en blijven.

Belangrijk

De ANWB baseert zich daarop dat hun leden schone stranden belangrijk vinden en dat zij graag zien dat de ANWB zich daarvoor inzet en de mensen bewust maakt geen rommel achter te laten in de natuur. Ook zegt de bond dat zij een rijke historie heeft op dit gebied, De meeste Nederlanders kennen de borden: ‘Laat niet als dank ……’ Deze uitspraak is volgens de bond af te leiden uit de prachtige oude affiches en de vele activiteiten waarmee zij met haar vele vrijwilligers ook bij andere gelegenheden zwerfvuil bestrijdt in natuur- en recreatiegebieden.

Etappes

De ANWB zal de Boskalis Beach Cleanup 2018 van de Stichting De Noordzee ondersteunen met een ANWB ontvangstcomité op een viertal plaatsen op de in totaal 30 tal etappes op de volgende dagen:

  • vrijdag, 10 augustus (N10), etappe Julianadorp naar Callantsoog,
  • dinsdag 14 augustus (Z14), etappe Noordwijk – Langevelderslag,
  • woensdag 15 augustus (Z15), etappe Langevelderslag – Zandvoort,
  • woensdag 15 augustus (N15), etappe IJmuiden – Zandvoort.

Bron: ANWB

Cookieinstellingen