Zandvoorts college stelt vervolgproces vast voor Watertorenplein

Foto: Jaap Koper

Het Zandvoortse college van burgemeester en wethouders hebben het vervolgproces over het Watertorenplein vastgesteld. Op 20 juli heeft de Rechtbank Noord-Holland uitspraak gedaan over de ontwikkeling van het plein en daarbij heeft de rechter een streep gehaald door de plannen zoals die nu liggen.

Ontwikkeling

De  zaak is door AG Architecten en De Biase aangespannen tegen de gemeente Zandvoort over de ontwikkeling van het Watertorenplein. Na het vonnis van de rechtbank heeft het college van burgemeester en wethouders het vervolgproces Watertorenplein vastgesteld.

Vervolgproces

Het vervolgproces wat het burgemeester en wethouders gaan doen is onder meer beroep aantekenen tegen het vonnis. Wel gaat het aan de slag met de voorbereiding zoals die in de gerechtelijke uitspraak staan. Ook werkt het college meerdere scenario’s uit met een bijbehorende risicoanalyse.

Gesprek

Aan de hand van die notitie gaat het college in gesprek met de gemeenteraad over de kaders en richtlijnen. Na dit proces gaat het college gaat met de gemeenteraad in gesprek over de nadere afspraken die het wil maken
met betrokken partijen. Het college verwacht dat al deze stappen eind van 2018 zijn afgerond.

Spoedzitting

Mediaplatform NH Nieuws meldt dat de gemeenteraad ook is opgeroepen om deze week in een spoedzitting bijeen te komen. Volgens NH Nieuws wil de raad debatteren ‘over een verandering in de portefeuille van wethouder Joop Berendsen‘.

Onduidelijke uitnodiging

Raadslid Belinda Göransson meldt op Facebook dat het om een onduidelijke uitnodiging gaat voor de spoedzitting van de gemeenteraad. Op haar Facebookprofiel legt het VVD raadslid uit dat burgemeester Niek Meijer als voorzitter van de gemeenteraad gebruik maakt van artikel 13 lid 3 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad. De spoedzitting is volgens Meijer nodig omdat wethouder Berendsen alleen op woensdag 8 augustus nog kan en daarna vertrekt voor een vakantie.

Verandering

Welke verandering dat is, is nog niet duidelijk, maar Berendsen heeft ook de gang van zaken rondom het Watertorenplein onder zijn hoede. Ook bericht het regionale mediaplatform dat Berendsen deze week het voornemen heeft om met alle betrokken partijen om tafel gaan zitten om naar een oplossing te zoeken. De wethouder wil dit nog doen, voordat hij op vakantie gaat.

Niet het enige probleem

Het is niet het enige probleem rondom de watertoren van Zandvoort. Afgelopen week heeft een groep krakers zijn intrek genomen in de toren. De advocaat van de eigenaar heeft hen al laten weten dat de krakers binnen acht dagen moeten vertrekken, maar de krakers hebben laten weten daar vooralsnog geen oren naar te hebben. Doel van de actie is dat de krakersgroep om alle betrokken partijen op deze manier te dwingen om iets van de plannen te gaan maken en het woningprobleem in Zandvoort aan te pakken.

Vertraging

Volgens NH Nieuws loopt de herinrichting van het plein en de watertoren weer vertraging op. Het proces voor de ontwikkeling van zowel het plein als de watertoren zelf verloopt moeizaam tussen gemeenteraad, wethouders, eigenaar en omwonenden.

Bron: NH Nieuws en Gemeente Zandvoort

Reacties

article
9412
College stelt vervolgproces Watertorenplein vast
Het Zandvoortse college van burgemeester en wethouders hebben het vervolgproces over het Watertorenplein vastgesteld. Op
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/9412/zandvoorts-college-stelt-vervolgproces-vast-watertorenplein/
2018-08-06T19:29:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/05/25210244/Watertorenplein-Zandvoort-Jaap-Koper.jpg
Belinda Göransson, Joop Berendsen, Niek Meijer, vervolgproces, Watertorenplein
Nieuws