Veiligheidsdag op zaterdag 22 september in Zandvoort

Foto: Jaap Koper

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de Nederlandse Kitesurfvereniging (NKV) organiseren op zaterdag 22 september een veiligheidsdag voor kitesurfers en andere geïnteresseerde partijen. De veiligheidsdag heeft tot doel om de verbinding tussen kiters en de vrijwillige redders van de KNRM te vergroten, zodat reddingsacties nog sneller en effectiever uitgevoerd of zelfs voorkomen kunnen worden.

Watersportvereniging Zandvoort

De plek van handeling is bij de Watersportvereniging Zandvoort. De plek ligt olgens de KNRM Zandvoort en de NKV centraal aan de Nederlandse kust, zodat uit alle delen van het land de kiters kunnen deelnemen aan deze dag.

Gratis

Deelname is gratis, maar inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen. De KNRM stations van Zandvoorters en waarschijnlijk ook Noordwijk zullen in de ochtend de aanwezige kitesurfers meer vertellen over het werk van de KNRM en wat de kiter preventief kan doen aan voorbereiding voordat zij het water betreden.

Nood

Ook volgt er een uitleg over het handelen in geval van nood. De experts van de NKV zullen de bemanning en de aanwezigen meer uitleg geven over het materiaal, eventueel beschikbare hulpmiddelen en wat de hulpverlener kan doen alvorens een kiter en materiaal veilig aan boord te nemen. Ook bespreken de organisatoren onderwerpen als het varen met een buddy, waar kiters op moeten letten als zij de kite oplaten, voorrangsregels, aflandige wind en welk materiaalgebruikt moet worden bij allerlei weersomstandigheden.

Meevaren

In de middag zullen de deelnemers meevaren aan boord van de reddingboot en is er een oefening waarbij een surfer in nood wordt gered. Op deze manier kunnen de deelnemers ervaren hoe slecht zichtbaar een kitesurfer in nood is en hoe er moet worden gehandeld bij het aan boord nemen van kiter en materiaal. In de tussentijd zullen de organisatoren van de veiligheidsdag aan land de materialen doornemen. Aanmelden kan via Eventbrite. Het programma is ook te zien op de website van Hanglos.

Bron: Hanglos

'

Reacties

article
9656
Veiligheidsdag op zaterdag 22 september
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de Nederlandse Kitesurfvereniging (NKV) organiseren op zaterdag 22
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/9656/veiligheidsdag-op-zaterdag-22-september-zandvoort/
2018-08-29T14:44:07+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/07/18134240/Open-bootavond-KNRM-Zandvoort-160718-Jaap-Koper.jpg
kitesurfers, KNRM Zandvoort, Nederlandse Kitesurfvereniging, NKV, veiligheidsdag
Nieuws