The boys are back in town in Zandvoort

De klassieke racewagens zijn weer te vinden in Zandvoort. Zowel in de straten van het centrum als op het Circuit Zandvoort zelf waar dit weekend de Historic Grand Prix Zandvoort plaatsvindt.

The boys are back in town

Of zoals de organisatoren van de historische races ook zeggen: ‘The boys are back in town’. Het nummer van Thin Lizzy staat muzikaal symbool voor het weekend op de Zandvoortse racepiste, waar liefhebbers van oude auto’s hun hart kunnen ophalen. Van het nummer ‘The boys are back in town’ bestaat ook een nummer van The Bus Boys uit de film 48hrs.

Parade

Voeg ook nog eens de parade van alle klassieke racewagens door het centrum erbij op en het sfeertje van de Historic Grand Prix Zandvoort is compleet. Zo is op het circuit zelf onder meer een Gentlemen Drivers klasse te zien die onder meer bestaat uit historische GT’s en sportscars.

Zijspan en Jaguar

Ook oude motoren met zijspan zijn te bewonderen, naast de klassieke auto’s die ook nog eens met elkaar racen op het circuit. Het gaat om heel specifieke raceklassen die tijdens het weekend te zien zijn. Niet alleen de unieke zijspannen zijn een trekpleister, ook de Jaguar waar Jan Lammers samen met Andy Wallace en Johnny Dumfries in 1988 de 24 uur van Le Mans heeft weten te winnen is te bewonderen.

Demonstratie

Alleen zal de bekende Zandvoortse inwoner en autosportanalist niet zelf de wagen gaan besturen. Lammers is ambassadeur voor BMW en laat de demonstratie over aan zijn voormalige collega Wallace, met wie hij nog steeds goed is bevriend. Afgelopen week heeft Lammers ook gereageerd op de berichten dat hij in de auto zou plaats nemen en heeft dit inmiddels al ontkracht via de sociale media.

Formule 1

Hoewel Zandvoort nog steeds niet weet of het ooit de echte Formule 1 weer terug gaat krijgen, zijn er wel oude Formule 1 wagens te zien. Het FIA Masters Historic Formula One Championship doet die glorietijd weer herleven. Hier zijn wagens te zien tussen 1968 en 1985.

'
video
9685
The boys are back in town in Zandvoort
De klassieke racewagens zijn weer te vinden in Zandvoort. Zowel in de straten van het
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/9685/the-boys-are-back-in-town-in-zandvoort/
2018-09-01T16:40:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/05/01231628/Historische-Zandvoort-Trophy-2016-Jaap-Koper.jpg
Circuit Zandvoort, Historic Grand Prix Zandvoort, The boys are back in town
Nieuws