Buurt boos op weghalen van eigen schommel in Keesomstraat

Foto: Facebook Ben Kubbenga

De buurt rondom de Keesomstraat is boos over het weghalen van een eigen schommel. Afgelopen verschijnt er ineens een tractor die de schommel weghaalt uit veiligheidsoverwegingen.

Je bent Zandvoorter als

Op de Facebookpagina ‘Je bent Zandvoorter als’ reageert bewoner Ben Kubbenga als volgt. ,,De gemeente heeft ons mooie plantsoenen gegeven op de Keesomstraat. Helaas ten koste van de speeltoestellen voor de kinderen. Bewoners hebben dit opgelost door zelf toestellen te kopen en de kinderen zijn blij, er wordt dagelijks mee gespeeld. Spaarnelanden is ook blij met de gemeente nu ze de klusjes van “Zandvoort schoon!?” mogen uitvoeren. Helaas, ten koste van het plezier van kinderen”.

Ongeruste inwoner is aanleiding

Via de Facebookpagina van de gemeente Zandvoort laat de gemeente weten dat een ongeruste inwoner een melding heeft gemaakt van de schommel. De melding is ook aanleiding geweest om in actie te komen. Het onderhoudsbedrijf Spaarnelanden heeft geconstateerd dat het speeltoestel niet is verankerd in de grond. Om die redenen heeft de gemeente Zandvoort Spaarnelanden de opdracht gegeven om de schommel weg te halen, omdat die in de openbare ruimte staat en waar de gemeente verantwoordelijk is, als er iets met het speeltoestel mis gaat. ,,Je moet er niet aan denken als er wat gebeurd”, laat de woordvoerder van de gemeente weten.

Veel gebruikt

De kinderen uit de buurt maken volgens bewoner Kubbenga veel gebruik van de schommel. In de reactie die de gemeente heeft gegeven over de verwijdering van de schommel, zegt het ook graag mee te willen denken aan een oplossing voor het probleem. Zij wil daarom ook in contact komen met de eigenaar het speeltoestel.

 

'

Reacties

article
9689
Boosheid over weghalen schommel
De buurt rondom de Keesomstraat is boos over het weghalen van een eigen schommel. Afgelopen
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/9689/buurt-boos-op-weghalen-eigen-schommel-keesomstraat/
2018-09-01T21:47:25+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/09/01212945/Facebook-Ben-Kubbenga.jpg
Keesomstraat, schommel
Nieuws