Uitbater Theo Smit van De Krocht door Koninklijke Horeca Nederland in het zonnetje gezet

Foto: PR Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland heeft uitbater Theo Smit van Verenigingsgebouw De Krocht in Zandvoort in het zonnetje gezet. Aanleiding is dat Smit al 25 jaar lang lid is van de branchevereniging van de KHN. Voorzitter Robert Hartog van de plaatselijke afdeling heeft hem met deze mijlpaal gefeliciteerd.

Langdurige relatie

Bij de felicitatie benadrukt Hartog hoe belangrijk de langdurige relatie is met Verenigingsgebouw De Krocht en Smit zelf. ,,Samen werken we aan een sterkere horeca in Zandvoort”, zegt de plaatselijke voorzitter van de branchevereniging. Die relatie loopt vanaf het moment dat Smit in 1988 eigenaar wordt van Verenigingsgebouw De Krocht. ,,Ik kon het bedrijf overnemen van mijn broer Jan en toen was het snel geregeld”, zegt Smit

Lange historie

Verenigingsgebouw De Krocht kent een lange historie. De broer van Theo Smit, Jan, start 36 jaar geleden in De Krocht en exploiteert de ruimte het als toneelgebouw. Vanaf het moment dat zijn broer naar de Korver sporthal verkast, neemt hij het stokje van Jan over.

Actief

Smit is al 26 jaar actief in De Krocht. Veel verenigingen maken gebruik van zijn faciliteiten en af-en-toe is er een uitvaart. Daarnaast probeert Theo Smit veel voorstellingen in De Krocht te laten plaatsvinden.

Concertzaal

In het verleden is het verenigingsgebouw ook gebruikt als concertzaal. Bekende artiesten als o.a. DJ Tiësto hebben voor wel 600 mensen opgetreden. Niet alleen een grote DJ als Tiésto heeft zijn optreden in De Krocht gedaan, ook Louis van Dijk en andere befaamde jazz optredens weten vanaf dat moment de weg naar De Krocht te vinden. De functie van concertzaal heeft het gebouw nog afgelopen voorjaar vervuld met Jazz in Zandvoort.

Minder feesten en partijen

Volgens Smit zijn er nu helaas minder feesten en partijen. ,,Op doordeweekse dagen komen er vooral verenigingen, de dansschool en soms is er een vergadering”, vertelt hij verder. Vanaf 1993 is Smit door inmiddels ere-lid van de KHN Fred Paap gevraagd om lid te worden. Dat lidmaatschap staat nog steeds. en de branchevereniging is trots op die mooie mijlpaal.

 

'

Reacties

article
9723
Theo Smit in het zonnetje gezet
Koninklijke Horeca Nederland heeft uitbater Theo Smit van Verenigingsgebouw De Krocht in Zandvoort in het
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/9723/uitbater-theo-smit-krocht-koninklijke-horeca-nederland-zonnetje-gezet/
2018-09-05T14:57:08+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/09/05145641/Theo-Smit-en-Robert-Hartog-bij-ingang-Theater-De-Krocht-KHN.jpg
Koninklijke Horeca Nederland, Theater De Krocht, Theo Smit
Nieuws