Zandvoortse verenigingen halen geld op voor Grote Clubactie

Foto: Grote Clubactie

Net als de afgelopen jaren gaan Zandvoortse verenigingen langs de deuren om geld op te halen voor de Grote Clubactie. Dat betekent dat vanaf 15 september gaan er weer een aantal Zandvoortse clubleden op pad gaan om loten van de Grote Clubactie te verkopen.

Financiële injectie

De leden van de Zandvoortse verenigingen doen mee aan de jaarlijkse actie om hun clubkas een financiële injectie te geven. Net as andere verenigingen in Nederland rekenen ook de Zandvoortse verenigingen elk jaar op de opbrengsten van de Grote Clubactie om de clubkas te spekken.

Aanschaf nieuwe materialen

Het geld uit onder meer de lotenactie is nodig voor de aanschaf van nieuwe materialen. Ook is het nodig voor bijvoorbeeld een jeugdactiviteit. Liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen. Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie benadrukt dat de inkomsten hard nodig zijn. ,,Ze kunnen het goed gebruiken voor nieuwe doeltjes, tenues of een likje verf voor het clubgebouw. Het geld krijgt een goede en doelgerichte bestemming. Van elk verkocht lot à € 3,- gaat € 2,40 direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen vrienden, familie en inwoners van Zandvoort, de deelnemende clubs ondersteunen. Ze maken dan ook nog eens kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij”, zegt de directeur.

9 miljoen opbrengst met 5.500 clubs

Jaarlijks doen er 5.500 sport-, cultuur- en hobbyverenigingen mee aan de landelijke actie. Zo’n 225.000 lotenverkopers realiseren daarmee samen rond de 9 miljoen euro. Verenigingen halen met deze actie per club gemakkelijk een bedrag tussen de € 1.000,- en € 15.000,- op. Voor de Grote Clubactie van dit jaar doen in Zandvoort O.S.S. en de Zandvoortsche Hockey Club mee.

'

Reacties

article
9755
Zandvoortse verenigingen halen geld op voor Grote Clubactie
Net als de afgelopen jaren gaan Zandvoortse verenigingen langs de deuren om geld op te
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/9755/zandvoortse-verenigingen-halen-geld-op-grote-clubactie/
2018-09-09T16:04:27+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/09/09160335/Persfoto-Grote-Clubactie-Grote-Clubactie.jpg
Grote Clubactie, O.S.S., Zandvoortse Hockeyclub
Nieuws