Roofdierenstront op het spoor lijkt te werken tegen damherten

Foto: Willem van der Sloot

Anderhalve week terug heeft hertenfluisteraar Willem van der Sloot roofdierenstront op het spoor bij het NS station van Zandvoort uitgestrooid. Van der Sloot heeft ergens gelezen dat wetenschappers dit een probaat middel vinden om damherten te verjagen. Het lijkt te werken, want de dieren zijn niet meer gezien in de omgeving van het spoor.

Niet verwacht

Volgens Van der Sloot moet hij eerlijk bekennen dat hij dit niet heeft verwacht. De hertenfluisteraar staat nogal sceptisch, als buitengewoon raadslid Ruud de Wollf van de Ouderenpartij Zandvoort hem benadert of hij al roofdierenstront heeft gebruikt om de damherten bij het spoor weg te houden. Na deze raad, besluit Van der Sloot het uit te gaan proberen onder het motto: ‘Baat het niet , schaadt het niet.’

Geur

De geur van de ‘shit’ is al bij de bewoners te ruiken als Van der Sloot de uitwerpselen bij het spoor aanbrengt. Hij merkt dat direct. ,,Ik ben sindsdien niet meer door ProRail gebeld dat er herten lopen, dus het lijkt goed te gaan”, zegt Van der Sloot tegen regionaal mediaplatform NH Nieuws.

Regelmatig

Zeker nu het in de ochtenduren weer vaker donker begint te worden, staat Van der Sloot regelmatig vroeg op om richting het station te gaan om de damherten die op het spoor lopen weg te jagen. ,,Zo probeerde ik ongelukken te voorkomen. En vertraging ook, want als zo’n hert in de weg loopt kan een trein geen kant op”, vertelt Van der Sloot aan NH Nieuws.

Bronstijd

Zo denken een aantal Zandvoorters dat de bronsttijd de reden is dat de damherten zich wat meer terugtrekken. Van der Sloot denkt daar toch anders over. ,,Ik zie ze overal nog lopen. Net nog, in Zuid, kwamen er een stuk of dertig uit de duinen. Dus het is onzin dat de bronsttijd al meespeelt”, zegt hij.

Geurzuilen

ProRail heeft aangekondigd dat het geurpalen gaat gebruiken, als het experiment slaagt. Of dat gaat gebeuren moet Van der Sloot nog even afwachten. Deze week neemt de spoorwegbeheerder een besluit of de geur van de roofdierenstront ook in de geurzuilen gaat gebruiken.

Fantastich

Volgens de hertenfluisteraar mag dat natuurlijk fantastisch zijn, want dan is er misschien wel een permanente oplossing gevonden. ,,Als er geen herten meer op het spoor zijn, hoeft de machinist ook niet te toeteren in alle vroegte. Daar zullen de omwonenden ongetwijfeld ook heel blij mee zijn”, zegt Van der Sloot tegen NH Nieuws.

Bron NH Nieuws.

'
article
9773
Roofdierenstront op het spoor lijkt te werken
Anderhalve week terug heeft hertenfluisteraar Willem van der Sloot roofdierenstront op het spoor bij het
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/9773/roofdierenstront-op-het-spoor-lijkt-te-werken-tegen-damherten/
2018-09-16T21:49:36+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/06/12220835/Damherten-bij-het-spoor-Willem-van-der-Sloot.jpg
damherten, leeuwenpoep, roofdierenstront, Willem van der Sloot
Nieuws