Rode Kruis Zandvoort geeft weer EHBO-opleiding

Foto: Jaap Koper

Het Rode Kruis Zandvoort start weer met een nieuwe EHBO-opleiding. De opleiding begint op maandag 29 oktober 2018 in het Rode Kruisgebouw aan de Nicolaas Beetslaan in Zandvoort

Belangrijke activiteit

Het Rode Kruis Zandvoort zegt ook bij de aankondiging van de opleiding dat eerste hulp bij ongelukken nog steeds een belangrijke activiteit is van de organisatie. De Zandvoortse afdeling van het Rode Kruis vindt het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten wat zij moeten doen als er een ongeluk gebeurt of als er iemand niet lekker wordt.

Cursus

Deze elementen komen tijdens de cursus terug. Elke deelnemer of deelneemster leert hoe die moet handelen bij een bloedneus. De cursisten leren ook hoe zij moeten handelen als iemand een hartstilstand heeft. Daarnaast besteedt het Rode Kruis Zandvoort aandacht aan eerste hulp bij kinderen en baby’s.

Ervaren instructeurs

Ervaren instructeurs van het Rode Kruis Zandvoort leiden in 12 avonden mensen op voor deze EHBO-opleiding. De lessen vinden plaats op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Rode Kruisgebouw aan de Nicolaas Beetslaan te Zandvoort.

Kosten

De kosten zijn 200 euro. Dit is inclusief boeken, materiaal en examengeld. Bij de meeste zorgverzekeraars kunnen deelnemers een deel van het cursusgeld vergoed krijgen. Wie na de cursus besluit om zich in te zetten als vrijwilliger voor het Rode Kruis Zandvoort, krijgt dit bedrag onder voorwaarden terug. Wie meer wil weten kan terecht bij Martine Joustra via het mailadres op [email protected]

Cookieinstellingen