Sfeervol huiskamerconcert bij Eb en Vloed appartementen met Ruud Houweling en Ricky Koole

Foto: Pauline Eb en Vloed

Afgelopen zaterdag hebben Ricky Koole en de Zandvoortse muzikant Ruud Houweling een huiskamerconcert verzorgd bij Eb en Vloed appartementen aan de Oosterparkstraat in Zandvoort. Elco Zwart en zijn vrouw Pauline hebben samen met zoon Job twintig mensen over de vloer gehad om een intiem concert te beluisteren die de twee muzikanten hebben verzorgd.

Voorliefde

Ricky Koole heeft vooral muziek ten gehore gebracht uit het zuidelijke deel van de Verenigde Staten. Daar zit volgens haar ook de oorsprong van wat nu doorklinkt in de hedendaagse muziek. Zowel eigen werk als covers heeft Koole laten horen, waarbij het publiek soms aan de lippen heeft gehangen bij de zanegers.

Ongedwongen

Ook Ruud Houweling weet op een ongedwongen manier zijn muziek te brengen. De meeste nummers zijn afkomstig van zijn album ‘Erasing Mountains’ die hij vorig jaar heeft uitgebracht en waar Alternative FM bij ZFM Zandvoort ruimnschoots aandacht heeft besteed.

Serieus

Het huiskamerconcert heeft ook een serieus deel gekend waar even het nodige moet worden weggeslikt. De song ‘Night Falls On The Town’ heeft Houweling geschreven over een Zambiaans meisje dat vlak voor de Zandvoortse kust in een mui is gekomen en het niet heeft overleefd. Het meisje dat samen met een Duits gastgezin in Zandvoort is geweest, wil op de laatste dag de zee zien, met een noodlottige afloop.

Cookieinstellingen