Silent speeddating onderdeel bij week van het werk in Heemstede

Foto: Jaap Koper

De silent speeddating is een onderdeel geweest van de week van het werk in Heemstede. Mensen van 45 jaar en ouder die in Zandvoort, Bloemendaal of Heemstede wonen, hebben de kans gekregen welke mogelijkheden er zijn om weer aan werk te komen.

Silent speeddating

De silent speeddating is een onderdeel geweest van een middag die vrijwilligers van ‘Het is netwerken’ hebben georganiseerd na een vraag van onder meer het werkgeversservicepunt Zuid Kennemerland en IJmond en Pasmatch. Doel van de middag is vooral ook geweest om met elkaar in gesprek te komen en wat iemand nu voor een ander kan betekenen bij het zoeken naar werk.

Abracadabra

Voorzitter Beate van Arkel van ‘Het is netwerken’, zegt dat het voor veel mensen abacadabra kan zijn. Een vrijdagmorgen bij ‘Het is netwerken’ gaat het om met elkaar in gesprek te komen aan de hand van enkele onderwerpen waar een werkzoekende mee te maken krijgt.

Onderdeel van een workshop in het raadhuis van Heemstede

Werk zoeken wat bij je past

,,Als werkzoekende moet je zoeken wat bij je past”, zegt Van Arkel. Daar bedoelt ze mee dat je werk doet wat bij je past. Ook wil ‘Het is netwerken’ een aanvulling zijn om de mogelijkheden die er zijn, voor mensen die in het proces zitten van werk zoeken.

Pasmatch

Pasmatch is ook aanwezig. Loopbaanbegeleider Conny Kaper vindt het mooi dat er initiatieven zoals ‘Het is netwerken’ bestaat, die de kansen voor een werk zoekende vergroten en hen op een andere manier laten kijken naar het zoeken van werk. Het is volgens haar ook een mogelijkheid die een oudere werkzoekende tot zijn of haar beschikking heeft om weer aan werk te komen.

Goed cv en goede brief

,,Een goed cv en goede brief blijft wel een belangrijke basis, ook bij het netwerken”, zegt Kaper. ,,Mensen ondersteunen bij werk zoeken is maatwerk en netwerken is daarbij een belangrijk onderdeel. Als het bij hen past, verwijzen wij dan ook graag naar bijvoorbeeld ‘Het is netwerken’ als onderdeel van het traject bij Pasmatch”, vertelt Kaper.

Afsluiting

De silent speeddating is de afsluiting van de middag in het raadhuis in Heemstede onder de titel: ‘De Proeverij’  Deelnemers komen in groepjes tegen over elkaar te zitten en moeten zonder met elkaar te praten een indruk krijgen wat de ander doet. De uitkomsten zijn vaak verrassend. Soms geeft de uitkomst een ander beeld van wat iemand heeft zonder hem of haar echt te kennen.  Dat is ook hoe het bij ‘Het is netwerken’ ook werkt.

'

Reacties

article
9949
Silent speeddating bij week van het werk
De silent speeddating is een onderdeel geweest van de week van het werk in Heemstede.
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/9949/silent-speeddating-onderdeel-week-werk-heemstede/
2018-10-03T14:42:17+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/10/03143457/Week-van-het-werk-Heemstede-1-Jaap-Koper.jpg
Nieuws