Gratieverzoek aan koning voor herten in Amsterdamse Waterleidingduinen

Foto: Jaap Koper

Vandaag hebben een groep kinderen een gratieverzoek bij de koning ingediend voor de damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De groep kinderen noem zichzelf de Veggiesquad en willen voorkomen dat damherten worden daar afgeschoten door boswachters om de snel uitdijende populatie te beheersen.

Dierendag

Volgens mediaplatform NH Nieuws grijpen de kinderen Dierendag aan om aandacht voor de damherten in het duinengebied te vragen. Volgens de kinderen zijn er betere manieren om te zorgen dat de damherten geen gevaar meer zijn voor het verkeer of overlast veroorzaken voor omwonenden.

Hekken en waarschuwingsborden

Ook moeten er volgens Veggiesquad meer hekken en waarschuwingsborden komen. De opstellers van het gratieverzoek denken wel dat er genoeg ruimte is voor voedsel voor de grote damhertenpopulatie die nu rondlopen in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Bijval

Voor het plaatsen voor meer hekken, krijgen de kinderen ook bijval van Willem van der Sloot. De hertenfluisteraar heeft via Facebook spoorwegbeheerder Pro Rail er aan herinnerd dat er nog een flink stuk hekwerk ontbreekt naast de voormalige noodweg die is aangelegd voor de natuurbrug Duinpoort.

Bron: NH Nieuws

'
article
9988
Gratieverzoek voor damherten
Vandaag hebben een groep kinderen een gratieverzoek bij de koning ingediend voor de damherten in
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/9988/gratieverzoek-aan-koning-voor-herten-amsterdamse-waterleidingduinen/
2018-10-04T09:47:30+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/10/20171410/Amsterdamse-Waterleidingduinen-Waternet-nabij-ingang-Zandvoortselaan-Gecomprimeerd-Zandvoort-Jaap-Koper-e1538837767233.jpg
Amsterdamse Waterleidingduinen, damherten, gratieverzoek
Nieuws