Koninklijke onderscheiding voor Jan-Hein van Mechelen

Foto: Wikimedia Robert Prummel CC BY SA 2.5

De heer P.H.J.M van Mechelen is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Niek Meijer is voor deze ceremonie naar Doorn gegaan om de 70-jarige inwoner uit Bentveld de versierselen bij de benoeming op te spelden.

Slaapstoornis

De heer Van Mechelen zet zich gedurende ruime tijd in voor mensen met een slaapstoornis. In 2003 is een van de eerste activiteiten geweest het oprichten van de Stichting Apneu Vereniging. Deze stichting heeft tot doel het bevorderen van onderzoek naar het voorkomen van slaapapneu. Vanaf 2008 is Van Mechelen voorzitter en is de vereniging gegroeid naar een professionele organisatie. Ook het aantal leden is gegroeid naar 8.500.

Gezaghebbende positie

Onder leiding van Van Mechelen heeft de vereniging een gezaghebbende positie gekregen bij ongeveer 85 slaapcentra in Nederland. Ook heeft hij onder zijn voorzitterschap deze positie weten te verwerven bij fabrikanten en leveranciers van hulpmiddelen, maar ook bij ziektekostenverzekeraars en overkoepelende organisaties.

Nationale en internationale congressen

De Bentvelder spreekt op nationale en internationale congressen en verschillende organisaties raadplegen hem met grote regelmaat. Ook is Van Mechelen betrokken bij allerlei overleggen om de kwaliteit van de zorg te waarborgen.

Afscheid

Van Mechelen neemt tijdens het Symposium voor Professionals op 5 oktober in Doorn afscheid als voorzitter. Als vrijwilliger blijft hij beschikbaar voor het jaarlijkse onderzoek, voor speciale projecten en als redacteur.

'

Reacties

article
9991
Koninklijke Onderscheiding voor Van Mechelen
De heer P.H.J.M van Mechelen is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/9991/koninklijke-onderscheiding-jan-hein-mechelen/
2018-10-05T17:00:12+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/10/08114259/Knipsel1.jpg
Jan-Hein van Mechelen, koninklijke onderscheiding, Niek Meijer
Nieuws