FIOD doorzoekt panden in Zandvoort voor onderzoek naar fraude bij uitzendorganisatie

Foto: Politie

De FIOD heeft gisteren twee panden in Zandvoort en een pand in Amsterdam doorzocht.De opsporingsdienst heeft de huiszoekingen gedaan, omdat deze een onderdeel vormen naar corruptie bij een uitzendorganisatie. Bij de inval is er beslag gelegd op bankrekeningen, een auto en dure horloges.

Tien miljoen

Volgens de FIOD blijkt uit het onderzoek dat de voormalig bestuurder van het uitzendbureau tussen 2014 en 2016 ten onrechte voor meer dan een miljoen euro aan zakelijke onkosten zou hebben gedeclareerd. Om deze bedragen achter over te kunnen drukken, heeft hij valse facturen opgesteld en heeft hij enkele tonnen aan steekpenningen aangenomen van datzelfde uitzendbureau.

Luxe uitjes

Het geld wat achter over is gedrukt, is besteed aan luxe uitjes en luxe zaken. Volgens de opsporingsdienst gaat het om bedragen tussen de tonnen en een miljoen euro.

Medeverdachten

Naast de bestuurder van de uitzendorganisatie heeft de FIOD ook in dit onderzoek twee medeverdachten op het oog. Het gaat om een persoon binnen de uitzendorganisatie en de eigenaar van een subsidieadviesbureau. Die laatste zou de bestuurder hebben betaald om opdrachten toegeschoven te krijgen. Behalve in Zandvoort en Amsterdam doorzocht de Fiod ook twee panden in Groningen.

Bron: NH Nieuws

'
article
10042
FIOD doorzoekt Zandvoortse panden naar fraude
De FIOD heeft gisteren twee panden in Zandvoort en een pand in Amsterdam doorzocht.De opsporingsdienst
https://zandvoort.nieuws.nl/politie/10042/fiod-doorzoekt-panden-in-zandvoort-voor-onderzoek-naar-fraude-bij-uitzendbureau/
2018-10-10T14:45:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/08/23133733/logo-politie-op-dienstauto-715x402.jpg
FIOD, fraude, uitzendorganisatie
Politie