Politie voert verlichtingscontroles uit

Foto: Politie Bloemendaal Heemstede Zandvoort

De politie voert de komende tijd verlichtingscontroles uit. Nu de dagen steeds korter worden, is het ook belangrijk dat fietsers zich in het donker goed laten zien en daar hoort volgens de politie ook een goede verlichting op de fiets bij.

Verkeersdeelnemers

Het is niet zo dat de politie ‘scholiertje wil plagen’, maar wel duidelijk wil maken dat verkeersdeelnemers op de tweewieler bewust wil maken van rijden zonder licht. Veelal vertrekken de jonge verkeersdeelnemers op de fiets ’s ochtends op de fiets in het donker naar school. Ook op de terugweg als het eerder donker is in de middag hebben de jonge fietsers te maken met dezer omstandigheden.

Slecht weer

Een goede verlichting is ook nodig als het in de winter slecht weer kan zijn. Volgens de politie ontstaan kunnen dan ook verkeersgevaarlijke situaties ontstaan bij een slechte of slecht functionerende verlichting. De politie wil met de verlichtingscontroles een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid door in deze tijd extra te controleren.

Controle

Zo zijn er al verlichtingscontroles uitgevoerd afgelopen week. Op dinsdagmorgen zijn tussen 07.15 en 08.00 verschillende fietsers gecontroleerd in Zandvoort, Bloemendaal en Heemstede. In totaal heeft dit zevenendertig bekeuringen opgeleverd.

Heel logisch

Licht voeren in het donker is eigenlijk heel logisch. Want met goed licht zorgt iedereen ervoor dat een weggebruiker obstakels op de weg beter kan zien. Minstens zo belangrijk is dat ook anderen iemand met een goede verlichting beter kan zien. De politie benadrukt dat het daardoor beter is om veilig over straat te kunnen. Het gaat volgens de politie er ook om zonder ongelukken thuiskomen. Wie een goede verlichting op de fiets heeft, voorkomt een boete van 55 euro.

Bron: Politie

'
article
10644
Politie voert verlichtingscontroles uit
De politie voert de komende tijd verlichtingscontroles uit. Nu de dagen steeds korter worden, is
https://zandvoort.nieuws.nl/politie/10644/politie-voert-verlichtingscontroles-uit/
2018-12-05T09:21:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/12/05141640/Ik-val-op-Politie-Bloemendaal-Heemstede-Zandvoort.jpg
fietsen, verlichtingscontroles
Politie