Grote schok na vondst handgranaat in Dr. C.A. Gerkestraat

Foto: Wim Meijer Fotografie

Na de vondst van een handgranaat in de Dr. C.A. Gerkestraat hebben omwonenden en ouders van basisschoolleerlingen in de omgeving geschrokken gereageerd op het gevonden explosief in Zandvoort. De handgranaat is aangetroffen vlakbij een basisschool.

Tegen het verkeer in

Regionaal nieuwsplatform NH Nieuws heeft een bewoner uit de straat gesproken die snel door heeft als deze auto’s tegen het verkeer in ziet rijden. De Gerkestraat is een éénrichtingsweg, waarbij het verkeer normaal gesproken uit het dorp komt. ,,Ik wilde mijn auto verplaatsen en zag mijn buurman met zijn auto de tegengestelde richting in rijden, toen ben ik even gaan kijken wat er aan de hand was., vertelt de bewoner aan NH Nieuws.

Gevonden

De handgranaat is op straat gevonden. Hoe het explosief daar terecht is gekomen, is vooralsnog onduidelijk is gekomen. Een bewoner vindt dat het nu wel dichtbij komt en dat het beangstigend is. De vlakbij gelegen basisschool krijgt na de vondst de opdracht van de politie om de kinderen binnen te houden. ,,We hadden natuurlijk geen idee wat er aan de hand was, maar hadden wel door dat het serieus was. We hebben gewoon geprobeerd hier de rust te bewaren en dat lukte wel”, vertelt directrice Mirjam Fuldner van de school aan NH Nieuws.

Schooltijd

Na schooltijd mogen de kinderen wel gewoon het gebouw verlaten, waar geschrokken ouders de kinderen opvangen. ,,Je krijgt gelijk dat idee van we moeten elkander redden enzo. Ik was zeer ongerust. Ik denk bij m’n eigen: krijgen we hier nou ook al weer dat gerommel? Dit is zo’n heerlijk dorp, een prachtig dorp”, vertelt een grootouder aan het regionale nieuwsplatform. Een moeder vertelt dat het goed gaat met haar kinderen, maar zegt wel dat zij het er thuis nog wel even over wil hebben, omdat ze merkt dat wel speelt bij de kinderen.

Onderzoek

De politie heeft laten weten dat er onderzoek is gedaan naar de granaat, en dat deze geen gevaar opleverde voor de omgeving. Twee weken geleden wordt in dezelfde straat ook al een woning beschoten. Een veertienjarige jongen is daarbij gewond geraakt. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide incidenten.

Bron: NH Nieuws

'
article
10677
Schok na vondst handgranaat
Na de vondst van een handgranaat in de Dr. C.A. Gerkestraat hebben omwonenden en ouders
https://zandvoort.nieuws.nl/politie/10677/grote-schok-na-vondst-handgranaat-in-dr-ca-gerkestraat/
2018-12-10T20:18:16+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/10/17140012/Politie-Wim-Meijer-Fotografie.jpg
Dr. C.A. Gerkestraat, handgranaat
Politie