Noord-Holland – 15 Weggebruikers zonder rijbewijs uit het verkeer gehaald

Foto: Wim Meijer Fotografie

De politie in Noord-Holland heeft de afgelopen 24 uur vijftien mensen uit het verkeer gehaald omdat zij zonder rijbewijs hebben gereden. De politie heeft op verschillende plaatsen in de provincie deze controles uitgevoerd.

(bron: Politie 10 mei 2020)

Zonder geldig rijbewijs

Daarbij zijn verschillende weggebruikers gecontroleerd op de snor- en bromfiets, in de auto of op de motor, waarbij maar liefst 15 van hen hebben gereden zonder geldig rijbewijs. De politie heeft de afgelopen 24 uur 15 van deze overtreders aan de kant gezet in Zwaag, Enkhuizen, Schagen, Zaandam, Haarlem, Heerhugowaard, Overveen, Nieuw-Vennep, Oudeschild, Vijfhuizen, Warmenhuizen, Assendelft en op Schiphol.

Slecht rijgedrag

Volgens de politie heeft een flink aantal van hen de aandacht getrokken door hun slechte rijgedrag, maar is ook één van hen door rood licht gereden. Deze weggebruiker is door de politie staande gehouden. Tegen alle overtreders is proces-verbaal opgemaakt. Onder hen waren ook recidivisten.

Hoge boetebedragen

De boetebedragen voor het rijden zonder rijbewijs zijn hoog. Rijden zonder rijbewijs is een overtreding; straffen die hiervoor worden opgelegd -zeker bij recidive- zijn hoog. Informatie over boetebedragen is te vinden op een speciale webpagina over boetes.