Politie houdt Amsterdammer aan met nepvuurwapen

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op woensdagavond heeft de politie een 19-jarige Amsterdammer aangehouden die in het bezit is van een nepvuurwapen. Aan het begin van de woensdagavond krijgt de politie een melding dat er een man met ‘blauw haar’ op het strand loopt en in het bezit is van een vuurwapen. Het wapen is door kinderen gezien, die het op hun beurt aan ouderen hebben gemeld.

(bron: Politie)

Blauwe Bandana

Als de politie ter plaatse komt op het strand en met mogelijke getuigen staat te praten, komt er een man aanlopen met een blauwe bandana op zijn hoofd. Van een afstandje is te zien dat hij vermoedelijk in het bezit is van een  vuurwapen, omdat deze nogal duidelijk in zijn kontzak uitsteekt.

Onder schot

De aanwezige politieagenten trekken onmiddellijk hun vuurwapen en houden de verdachte daarbij onder schot. Nadat hij is aangehouden en kan worden gefouilleerd blijkt het vuurwapen slechts een telefoonhoesje in de vorm van een pistool te zijn. De man is door de politie voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Nadat hij zijn verhaal heeft gedaan, is hij met een waarschuwing heengezonden.

Gevaar nepvuurwapens

Een neppistool lijkt zo onschuldig, maar bij een melding over een mogelijk vuurwapen kan de politie niet anders doen dan dit uiterst serieus aanpakken. Gelukkig heeft de verdachte goed meegewerkt aan zijn aanhouding. De politie wel niet denken wat misschien kan gebeuren als de verdachte bijvoorbeeld plotseling wel naar zijn broekzak heeft gegrepen…