Drugsdealer probeert wat te verkopen aan politie

Foto: Wim Meijer Fotografie

De politie heeft afgelopen weekend een jonge drugsdealer weten te betrappen die zelf de drugs aan de politie heeft proberen te verkopen. De politie heeft de dealer in de kraag weten te vatten via een tussenpersoon die op dat moment niet weet dat hij met een politieman in burger te maken heeft.

Melding

Het verhaal begint als de politie een melding krijgt over geluidsoverlast in Bloemendaal. Bij één van de eenheden gaat een politieman in burgerkleding mee om te kijken en komt als eerste aan op de plaats van de melding. Als hij zijn auto tegenover het huis waar de geluidsoverlast plaatsvindt parkeert en wacht op zijn geüniformeerde collega’s wordt de onopvallende politieagent aangesproken door een jongeman die hem vraagt of hij wellicht iets aan hem kan verkopen.

Wachten op iets

De agent in burger zegt vervolgens dat hij niets verkoopt. De jongen blijft stug volhouden dat de agent in burger wel iets voor hem heeft. Daarop speelt de onherkenbare agent handig op in door te zeggen dat hij ook wacht op iets. De jongeman vindt dit wel heel bijzonder en belt vervolgens naar iemand waar hij iets heeft besteld. Op dat moment krijgt de agent al sterk het vermoeden dat het om drugs gaat.

Geparkeerd

Hij kan het gehele telefoongesprek afluisteren, waaruit hij kan opmaken dat de dealer ongeveer vijftig meter verderop in een parkeervak staat te wachten. De agent in burger gaat vervolgens met de jongeman naar de dealer toe, waar op dat moment ook een opvallende eenheid komt aanrijden. Bij het aanspreken is de dealer direct aangehouden. In zijn onderbroek vinden de agenten een hoeveelheid drugs.

Uit de voeten

De jongeman die de politieman in burger naar de dealer heeft geleid, maakt zich uit de voeten bij het zien van de geüniformeerde agenten. ,,Wij willen deze jongeman nog wel even bedanken voor zijn behulpzaamheid!!”, laat de politie Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort op hun eigen Facebookpagina weten. De dealer zit in afwachting van zijn verhoor bij in het cellencomplex.

Reacties

Cookieinstellingen