Aanhoudingen in verband met vals geld

Foto: Jaap Koper

Eerder deze week is er melding gemaakt dat politie aanhoudingen heeft verricht bij een vals geld zaak in Zandvoort. Afgelopen week is duidelijk geworden dat het gaat om twee jongens van 17 en 18 jaar oud uit Amstelveen.

Aanhouding

De twee zijn door de politie aangehouden op de verdenking van het uitgeven van vals geld in Zandvoort. Op maandagmiddag rond twaalf uur krijgt de politie een melding binnen dat twee personen bij een eetzaakje op de Boulevard Barnaart proberen te betalen met een vals biljet van vijftig euro.

Ontdekking

De uitbater van de eetzaak doet de ontdekking van vals geld als de jongens het biljet omruilen voor een echt briefje van vijftig. Na de wissel vertrekken de twee in een bestelbus. Na de ontdekking meldt de uitbater de politie onmiddellijk wat er is gebeurd.

Signalement

Na het opgegeven van het signalement van het tweetal, begint de politie de speurtocht en kunnen zij de beide jongens even later aanhouden. Een van de verdachte jongens heeft een vals biljet bij zich. In de bestelbus vinden de agenten nog eens drie valse biljetten.

Verhoor

De jonge verdachten zijn daarop overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De bus en het valse geld zijn door de politie in beslag genomen. Daarnaast stelt de politie een onderzoek in naar de herkomst van de biljetten.