Politie Bloemendaal Heemstede en Zandvoort geeft tips inbraakpreventie

De politie in deze regio geeft een aantal tips op het gebied van inbraakpreventie. Zeker nu volgens de politie de dagen weer korter worden, stijgen helaas ook de kansen op inbraken.

Bulgaarse methode

De Bulgaarse methode is een manier die inbrekers gebruiken om een uitgestoken cilinderslot af te breken. Het komt er op neer dat de inbrekers het slot met een tang stuk draaien en zo uit de deur kunnen trekken. Dit kan ook gebeuren als de deur op slot zit. Via deze methode zijn inbrekers binnen één minuut in huis.

Meest gebruikte manieren

De Bulgaarse methode is een van de meest gebruikte manieren om in te breken. Dit komt omdat het vrij simpel te doen is en er geen dure materialen voor nodig zijn. Deze methode is makkelijk, trefzeker en nagenoeg geluidloos.

Slotplaten

Door het plaatsen van slotplaten met kerntrekbeveiliging is het niet meer mogelijk om de slotcilinder te bewerken en te breken. Deze manier van inbraakpreventie kan al vanaf zo’n €30 per deur worden geplaatst. Dit hangt af van het type beslag.

Kerntrekbeveiliging

De politie laat op foto’s zien wat het verschil is tussen een voordeur eruit ziet met een kerntrekbeveiliging en één zonder. Het veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging is voorzien van een hard metalen bescherming, die de cilinder beschermt tegen uitboren en het uittrekken van de cilinder. Hiermee is de kans dat een inbreker binnen kan komen een stuk kleiner.

Zonder kerntrekbeveiliging
Met kerntrekbeveiliging

 

 

 

Cookieinstellingen