Politie rolt twee hennepkwekerijen op in Zandvoort

Foto: Politie

De politie in Noord-Holland heeft de afgelopen dagen in totaal negen hennepkwekerijen opgedoekt. Onder de opgerolde kwekerijen zijn er twee aangetroffen in Zandvoort.

Burgers

Volgens NH Nieuws laat de politie weten bij het oprollen van de hennepkwekerijen dat zij veel gebruik heeft gemaakt van tips die burgers hen heeft gegeven. Het oprollen van de negen hennepkwekerijen heeft de politie in totaal anderhalve week werk gekost.

De Ruyterstraat

Afgelopen woensdag heeft de politie in een garage aan de De Ruysterstraat in Zandvoort een gerooide hennepkwekerij aangetroffen. Volgens de politie moeten daar ongeveer 90 planten hebben gestaan. De kwekerij is verstopt achter een dubbele wand. Daarnaast hebben de kwekers illegaal stroom afgetapt.

Max Planckstraat

Ook in een bedrijfspand aan de Max Planckstraat hebben agenten bij een inval een hennepkwekerij aangetroffen. Deze kwekerij is verdeeld over twee ruimtes. In de eerste hebben ruim 500 planten gestaan. In de tweede ruimte heeft volgens de politie ruim 700 hennepstekken gestaan.

Ontmanteld

Een speciaal bedrijf heeft de kwekerij ontmanteld. Net als bij de opgerolde kwekerij in de garage aan De Ruyterstraat hebben de kwekers stroom van het elektriciteitsnet afgetapt. In beide gevallen heeft de politie een onderzoek ingesteld. De kwekers kunnen een boete krijgen die kan oplopen tot 40 duizend euro.

Bron: NH Nieuws en Politie Noord-Holland

article
7458
Politie rolt twee hennepkwekerijen op
De politie in Noord-Holland heeft de afgelopen dagen in totaal negen hennepkwekerijen opgedoekt. Onder de
https://zandvoort.nieuws.nl/politie/7458/politie-rolt-twee-hennepkwekerijen-op-in-zandvoort/
2018-02-09T11:20:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/08/23133733/logo-politie-op-dienstauto-715x402.jpg
De Ruyterstraat, hennepkwekerijen, Max Planckstraat
Politie