Opnieuw hennepkwekerij ontmanteld in Zandvoort

De politie heeft afgelopen maandag opnieuw een hennepkwekerij in Zandvoort ontmanteld. De politie heeft de hennepkwekerij aangetroffen in een appartementencomplex de ‘Hulsmanhof’ aan de Nieuwstraat.

Slaapkamer

Als de inval plaatsvindt, treft het hennepteam van de politie de professionele kwekerij aan in de slaapkamer van het appartementencomplex. Bij de inval heeft de politie maar liefst 94 planten geteld die op het punt hebben gestaan om te worden geoogst. Ook bij deze hennepkwekerij is stroom illegaal afgetapt.

Hydrocultuur

De kwekers hebben de planten via hydrocultuur gekweekt. Het benodigde water hebben de kwekers via de watermeter getapt. Volgens de politie gaat het hierom zo’n 9 liter per minuut. ,,De meter tolde erg snel rond. Door deze kweekmethode kan er meerdere keren per jaar geoogst worden. Eén oogst levert circa € 10.000 op”, zegt een agent van het hennepteam.

Installatie

De installatie is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld. De planten zijn direct vernietigd. Het bedrijf zal de installatie op een later tijdstip elders gaan vernietigen. Eerder deze maand zijn al twee illegale hennepkwekerijen in Zandvoort ontmanteld.

Bron: Politie Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort

Cookieinstellingen