Strandfeesten Bloemendaal bezorgen politie handenvol werk

Foto: Politie

De eerste strandfeesten op het strand van Bloemendaal heeft de politie handenvol werk bezorgd. Gisteravond zijn politieagenten met kogelwerende vesten in de weer geweest om het verkeer te controleren. Eerder op de avond heeft de politie nog een melding gekregen dat er zou zijn geschoten.

Feestgangers

Al eerder heeft NH Nieuws al melding gemaakt van de feestgangers op weg naar het Bloemendaalse strand. Zo meldt het Haarlems Dagblad dat auto’s, fietsers en bussen vol met feestgangers op het einde van de Zeeweg richting Zandvoort zijn staande gehouden door de politie. De politie heeft sommige mensen gefouilleerd en waarna de feestgangers op weg naar het strand mogen voortzetten.

Controle en steekincident

Rond tien uur begint de politie met de controle om deze de hele avond verder uit te voeren. Om half twee ’s nachts is de politie nog bezig geweest met het uitvoeren van controles. Bij de strandfeesten heeft volgens het Haarlems Dagblad ook een steekincident plaatsgevonden.

Ernstig gewond

Volgens het Haarlems Dagblad is daarbij een 26-jarige Amsterdammer daarbij ernstig gewond. Rond half twaalf heeft de man zich gemeld bij de politie met een steekwond in zijn buik. Het slachtoffer is vervolgens met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Aanhouding

Na het feest op het strand heeft de politie nog een aanhouding verricht. Een 24-jarige man uit Almere is door de politie meegenomen voor verder verhoor.

Parkeerplaats

Volgens de politie komt het vooral door bezoekers van de strandfeesten die staan te wachten op een parkeerplaats. De plekken bij Bloemendaal aan Zee staan helemaal vol en feestgangers moeten dus doorrijden en hun auto stallen op de Boulevard bij Zandvoort.

Aanrijding

Ook meldt de politie dat er een aanrijding heeft plaatsgevonden. Waar dat precies is gebeurd is onbekend. Inmiddels is een bergingsbedrijf bezig en de verwachte bergingswerkzaamheden leveren naar verwachting nog meer vertraging op voor het verkeer.

Weer

Dat de strandfeesten op het Bloemendaalse strand in trek zijn, heeft ook te maken met het mooie weer. Gisteren en vandaag zijn behoorlijk wat mensen op de been geweest langs de kust van Noord-Holland. Zo meldt NH Nieuws dat het weer zich prima heeft ontleend voor allerlei buitenactiviteiten.

Temperatuur

Op verschillende plaatsen in de provincie is de temperatuur ook ver boven de 20 graden uitgekomen. Volgens NH Nieuws zijn er grote temperatuurverschillen gemeten. Aan de kust is het door een koude wind van zee aanzienlijk koeler geweest en is daarbij niet warmer geworden dan 14 tot 18 graden en tegen het eind van de middag is het kwik gedaald naar 9 tot 12 graden.

Bron: Haarlems Dagblad, Politie Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort en NH Nieuws

article
7958
Strandfeesten Bloemendaal bezorgen politie werk
De eerste strandfeesten op het strand van Bloemendaal heeft de politie handenvol werk bezorgd. Gisteravond
https://zandvoort.nieuws.nl/politie/7958/strandfeesten-bloemendaal-bezorgen-politie-handenvol-werk/
2018-04-08T20:35:09+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/08/23133733/logo-politie-op-dienstauto-715x402.jpg
Bloemendaal aan Zee, strandfeesten, Zeeweg
Politie