Politie heeft handenvol aan onruststokers in Zandvoorts centrum

Foto: Politie

De afgelopen nacht heeft de politie handenvol werk gehad met onruststokers in het Zandvoortse centrum. De politie heeft verschillende aanhoudingen verricht en heeft ook op een aantal plaatsen in het centrum handelend moeten optreden.

Beledigd

In de Haltestraat zijn twee mannen aangehouden in de Haltestraat in Zandvoort. Het tweetal heeft de agenten een aantal keer in de nacht uitgescholden en beledigd. Daarbij is eerst een 20-jarige Zandvoorter aangehouden. Bij die aanhouding krijgt de politie last van een groepje onruststokers waar de man deel van uitmaakt.

Voorkomen

Een 23-jarige man uit Zandvoort heeft geprobeerd te voorkomen dat zijn vriend wordt aangehouden, maar wordt vervolgens ook zelf aangehouden. Tijdens de twee aanhoudingen krijgt de politie verbaal van alles en nog wat naar het hoofd geslingerd. De agenten stellen een onderzoek in naar de identiteit van deze personen. De twee aangehouden Zandvoorters zijn meegenomen naar het politiebureau.

Opstootjes

Daarnaast zijn er verschillende opstootjes in het centrum van Zandvoort. Na een vechtpartij in een café aan de Haltestraat zijn twee Engelse onruststokers van 48 en 51 aangehouden. Een 40-jarige man uit Zandvoort is bij de ruzie gewond geraakt. Personeel van de ambulancedienst heeft het slachtoffer nagekeken. De man is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. De politie onderzoekt de mishandeling.

Gewond

In een ander café in de Haltestraat raakt rond middernacht een 22-jarige man uit Zandvoort gewond. De man heeft een flinke snee. In eerste instantie denken de hulpdiensten dat de man gewond is geraakt door een steekincident. Al snel blijkt uit het eerste onderzoek dat de man zich zelf per ongeluk heeft verwond. De man is nagekeken door de ambulancedienst en op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling.

Vechtpartij

Rond 22.30 uur is het ook raak als een vechtpartij op een terras van een café aan de Haltestraat uitbreekt. Daarbij raakt een 23-jarige man uit Zandvoort gewond aan zijn hoofd. Het slachtoffer is nagekeken door het personeel van de ambulancedienst en kon daarna naar huis. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling. Tijdens het incident zijn de agenten diverse keren uitgescholden door terrasbezoekers.

Geweld tegen politie en hulpverleners

Op de Facebookpagina van de politie Bloemendaal Heemstede en Zandvoort laat de politie weten dat zij agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel vinden. ,,Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen”, zo laat de politie onomwonden weten op Facebook.

Strafeisen bij geweld tegen de politie

Ook geeft de politie een nadere uitleg bij de strafeisen bij geweld tegen de politie en andere hulpverleners. Justitie en politie treden streng op bij geweld tegen politiemedewerkers. In alle gevallen doet de politie melding of aangifte. Het Openbaar Ministerie brengt de verdachte zo snel mogelijk voor de rechter en eist een straf die driemaal zo hoog is. Daarnaast verhaalt de politie de schade op de dader. Dit geldt ook voor andere medewerkers met een publieke taak, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, conducteurs of onderwijzers.

Bron: Politie Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort

article
8018
Politie heeft handenvol aan onruststokers in Zandvoorts centrum
De afgelopen nacht heeft de politie handenvol werk gehad met onruststokers in het Zandvoortse centrum.
https://zandvoort.nieuws.nl/politie/8018/politie-heeft-handenvol-aan-onruststokers-in-zandvoorts-centrum/
2018-04-15T08:03:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/08/23133733/logo-politie-op-dienstauto-715x402.jpg
onruststokers
Politie