Politie stopt beginnende bestuurder in Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

De politie Kennemer Kust heeft afgelopen nacht een beginnende bestuurder moeten laten stoppen op de Boulevard Barnaart. De nieuwbakken chauffeur heeft in de voetsporen van Max Verstappen willen treden, maar is daarbij niet ver gekomen.

Hoge snelheid

Bij de surveillance zien agenten een personenauto midden op de rijbaan stoppen. Nadat de dienders besluiten om een kijkje te gaan nemen rijdt de bestuurder met hoge snelheid weg in de richting van Zandvoort. Met een snelheid van ruim 110 kilometer per uur, heeft de bestuurder er flink de vaart in, terwijl op dat gedeelte een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur geldt.

Staande gehouden

Ter hoogte van de Van Galenstraat weten de agenten de chauffeur staande te houden. Als snel blijkt het om een beginnend bestuurder uit Zandvoort te gaan. Na controle blijkt de man nog geen twee maanden in het bezit te zijn van zijn rijbewijs. De beginnende bestuurder heeft nu al zijn eerste punt van de twee ingeleverd.

Wettelijke correcties

Na aftrek van alle wettelijke correcties blijft er voor de jonge snelheidsduivel een netto overschrijding van 39 kilometer per uur over. De Officier gaat het boetebedrag voor deze overtreding bepalen. Op bijgevoegde foto is een (verlopen) ijktabel van een van de politievoertuigen te zien. Alle voertuigen worden ieder jaar gekalibreerd om te zorgen dat de snelheidsmeters de juiste snelheid aangeven. Daarnaast gaat altijd nóg een wettelijke correctie van de snelheid af.

IJktabel snelheidscontrole

 

Bron: Politie Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort

'

Reacties

article
8730
Beginnende bestuurder aangehouden
De politie Kennemer Kust heeft afgelopen nacht een beginnende bestuurder moeten laten stoppen op de
https://zandvoort.nieuws.nl/politie/8730/politie-stopt-beginnende-bestuurder-in-zandvoort/
2018-06-13T12:02:15+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2017/11/24210148/I5A4741-motorpolitie-banner.jpg
beginnende bestuurder, Boulevard Barnaart, Van Galenstraat
Politie