Politie in regio voert actie voor CAO

Op de Facebookpagina van de Politie Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort een uitgebreid verhaal over de actie die de politie voert voor een nieuwe CAO. Het is volgens de politie een uitleg die het best te vergelijken is alsof Barcelona tegen de Nationale politie speelt.

Uitleg

De uitleg die de politie geeft op hun Facebookpagina begint met een vraag: ‘Hoe leg je aan iemand, die er niet werkt, in Jip en Janneke taal uit hoe de Nationale politie daadwerkelijk functioneert?’ In het bericht maakt de schrijver van het artikel de vergelijking dat de Nationale Politie net een voetbalelftal is. Zeker als het bijvoorbeeld tegen Barcelona moet gaan spelen.

Spelers

De politie ziet het kabinet als het bestuur en de Nationale Politie als de directie van de voetbalclub en verwacht dat de technische staf de spelers op de juiste plaatsen in het veld zet. Bovenal gaat het ook in het voetbal om voldoende spelersmateriaal en dat is volgens de politie amper het geval.

 

Zes spelers

De politie vergelijkt zich als een voetbalteam met zes spelers in plaats van de benodigde elf die er bij Barcelona op het veld staan. Opvallend is deze tekst uit het bericht op de Facebookpagina. De trainer van Barcelona vraagt aan de trainer van de Nationale Politie waarom zij met zes spelers in het veld staan. Als antwoord krijgt de trainer van Barcelona te horen dat de trainer van de Nationale Politie nu zelf  een jaar trainer is en te weinig geld is om een heel elftal neer te zetten.

Uitslag

Volgens de politie laat de uitslag zich raden, wanneer er te weinig spelers in het veld staan. Dat is de metafoor die de politie gebruikt in de actie om een nieuwe CAO te krijgen en waarom er op een foto bij een proces verbaal staat: ‘Een prettige dag’.

Loyaliteit

Vooral loyaliteit in de organisatie van de politie komt sterk naar voren. Wie meer wil weten over hoe het verhaal nu echt wordt beschreven moet zelf even kijken op de Facebookpagina van Politie Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort, waar precies de vergelijking wordt gemaakt.

Bron: Politie Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort.

Cookieinstellingen