Drie bejaarde vrouwen slachtoffer van babbeltruc

Foto: Politie

Afgelopen donderdagavond zijn drie hoogbejaarde vrouwen uit de regio het slachtoffer geweest van een babbeltruc. Een van de drie vrouwen is een 94-jarige inwoonster uit Zandvoort.

Smoes

Volgens de politie is het ook nu weer voorafgegaan met een smoes. Ook sluit de politie niet uit dat het mogelijk om dezelfde dader of meerdere daders is gegaan, want niet alleen de hoogbejaarde Zandvoortse vrouw is slachtoffer geweest, maar ook een 88-jarige vrouw uit Heemstede en een 92-jarige vrouw uit Bennebroek.

Onbekende man

Tussen half zeven en half negen op de donderdagavond weet dan een onbekende man met een smoes de woningen aan het Hagenduin in Heemstede, de Burgemeester Nawijnlaan in Zandvoort  en de Akonietenlaan in Bennebroek binnen te komen.

Loodgietersbedrijf

In Zandvoort en Heemstede doet de man zich voor als een medewerker van een loodgietersbedrijf en in Bennebroek als een medewerker van een waterleidingbedrijf. Het verhaal is volgens de politie steeds hetzelfde. De onbekende legt aan de drie dames uit dat de bovenburen last hebben van lekkage en dat hij er op uit is gestuurd om dit te controleren.

Inspectie

Het verhaal is zo overtuigend dat de vrouwen de onbekende man binnen laten voor een inspectie in hun woning. Na enige tijd vertrekt de man weer en komen zijn slachtoffers erachter de man de woningen niet heeft gecontroleerd op waterschade, maar dat hij hen heeft bestolen. Zo weet hij meerdere sieraden en geld buit te maken.

Twee ‘loodgieters’?

De politie laat weten dat het overigens heel goed mogelijk kan zijn dat er zogenaamd twee loodgieters op pad zijn geweest. Één van de slachtoffers heeft verklaard dat zij twee mannen bij haar aan de deur geha. Er is er slechts één bij haar binnen geweest. Ook verschillen de opgegeven signalementen van elkaar wat kan betekenen dat de mannen elkaar afwisselden.

Signalementen

De Zandvoortse beschrijft de man als een blanke, opvallend lange man van ongeveer 40 jaar. De man is fors van postuur en droeg donderdagavond een lange witte jas. De hoogbejaarde Heemsteedse van het Hagenduin geeft aan dat haar ‘bezoeker’ een licht getinte man is met een normaal postuur en zwart haar. Hij is rond de 1,90 meter en heeft een smal gezicht. Hij draagt een wit shirt met diverse letters en een lichte broek met daaronder zwarte schoenen. Wat de vrouw ook is opgevallen, zijn de grote zwarte schoenen die de man draagt.

Blanke man

Het slachtoffer uit Bennebroek weet volgens de politie te vertellen dat zij een blanke man tussen de 30 en 40 jaar oud over de vloer heeft gehad. De man heeft kort, zwart haar en heeft een fors postuur. Hij draagt een wit shirt met diverse letters en een zwarte korte broek.

Getuigen of meerdere slachtoffers?

De politie sluit niet uit dat er meerdere slachtoffers zijn die nog geen aangifte of melding hebben gedaan. Vaak schamen mensen zich als zij op deze manier zijn opgelicht. Dit is niet nodig! Oplichters zijn gehaaid en maken misbruik van het vertrouwen en behulpzaamheid van hun slachtoffers.

Oproep

De politie roept mensen ook op of zij iets soortgelijks hebben meegemaakt of misschien op een andere manier slachtoffer zijn geworden van een babbeltruc. Als er mensen zijn die op de donderdagavond iets gezien of gehoord hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek, wordt door de politie gevraagd om contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Tip

De politie geeft een tip mee voor mensen die te maken krijgen met onbekende mensen aan de deur Als er iemand aan de deur staat die mensen niet kennen of geen bezoek verwachten, is het beter om niemand binnen te laten, ook al is het meest prachtige verhaal wat iemand aan de deur vertelt.

Bron: Politie Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort

article
9385
Drie bejaarde vrouwen slachtoffer van babbeltruc
Afgelopen donderdagavond zijn drie hoogbejaarde vrouwen uit de regio het slachtoffer geweest van een babbeltruc.
https://zandvoort.nieuws.nl/politie/9385/drie-bejaarde-vrouwen-slachtoffer-van-babbeltruc/
2018-08-03T14:12:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/08/23133733/logo-politie-op-dienstauto-715x402.jpg
babbeltruc
Politie