Hond door politie bevrijdt uit camper op Zandvoortse boulevard

Foto: Politie

Sommige hondenbezitters weten nog steeds niet wat oplopende temperaturen kan doen bij een hond die in een auto of camper achterblijven. Ook nu weer is de politie er aan te pas gekomen om erger te voorkomen.

Waarschuwingen

De politie meldt dat ondanks talloze waarschuwingen over de hogere temperaturen, er nog nog altijd mensen zijn die op zomerse dagen hun viervoeter in hun auto achterlaten. ,,Helaas was het weer raak”, schrijft de politie Bloemendaal, Zandvoort & Heemstede opĀ Facebook. Deze keer hebben dienstdoende agenten op de de Boulevard Paulus Loot in Zandvoort een hond uit een snikhete camper gehaald.

Weinig aarzeling

De agenten kennen weinig aarzeling en zijn direct tot actie overgegaan, op het moment dat ze er achter komen dat een hond verblijft in een daar geparkeerde camper. Dankzij de politie staat de stafford buiten om naast de camper een sloot water naar binnen te nemen.

Goed

Volgens de politie maakt de hond het goed. Voor het baasje van de hond is het minder goed gesteld en dan wel vooral als het gaat om de portemonnee. Hij moet langs de garage, want ‘een ruit van de camper is wel gesneuveld bij de bevrijding’, door de actie van de politie. Een logische consequentie van iemand die niet weet wat er gebeurd als je een hond achterlaat in een snikhete camper.

Dagelijks

Zandvoortse dierenvriend Tonny Haak is er met twee andere Zandvoorters dagelijks mee bezig om in de zomermaanden te controleren of er honden in auto’s of campers zitten. ,,Je kunt het niet vaak genoeg zeggen”, zegt Haak. De Zandvoorters die Haak kennen weten dat hij geen halve maatregelen neemt, als het er op aan komt om een hond uit een snikhete voertuig te halen. Zonder pardon slaat de dierenvriend een ruit in en ook hier zijn de kosten voor de rekening van de eigenaar.

Tonny Haak controleert tijdens snikhete dagen voertuigen op de aanwezigheid van honden

Bron: Politie Bloemendaal Heemstede en Zandvoort

article
9456
Politie bevrijdt hond
Sommige hondenbezitters weten nog steeds niet wat oplopende temperaturen kan doen bij een hond die
https://zandvoort.nieuws.nl/politie/9456/hond-door-politie-bevrijdt-uit-camper-op-zandvoortse-boulevard/
2018-08-08T12:24:14+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/08/23133733/logo-politie-op-dienstauto-715x402.jpg
Boulevard Paulus Loot, camper, hond
Politie