DTM komend jaar niet op Circuit Zandvoort

Foto: Essay produkties, Chris Schotanus

De DTM komt komend jaar niet op het Circuit Zandvoort. Na 18 jaar verdwijnt de Duitse toerwagenserie uit het landschap in de Zandvoortse duinen. Deze week is de kalender voor 2019 bekend gemaakt en daar prijkt nu het TT Circuit van Assen als locatie voor de DTM race van komend jaar.

Assen

De Duitsers gaan voor de editie van 2019 naar het TT Circuit van Assen. De DTM geldt als het belangrijkste toerwagen kampioenschap van Europa en is binnen de autosport een prestigieuze klasse. De laatste jaren heeft het evenement jaarlijks tienduizenden bezoekers getrokken naar het Zandvoortse circuit

Duitse organisatoren

Volgens RTV Drenthe willen de Duitse organisatoren van de DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters) op eigen verzoek het kampioenschap organiseren op het circuit van Assen en hebben zij een sportpromotor uit de hoofdstad van Drenthe benaderd. Assen heett promotor Lee van Dam die naar eigen zeggen is benaderd door de organisatie van de DTM om de race te houden op het Drentse circuit.

Mercedes

Bij de laatst gehouden editie van de DTM op het Circuit Zandvoort, is al bekend, dat Mercedes geen deel meer uit gaat maken van de DTM in 2019. Het Duitse automerk heeft in 2017 al bekend gemaakt te zullen gaan stoppen met de deelname aan de DTM en zich te gaan richten op de Formule E serie, waarin het meer wil gaan profileren.

Audi

Op de autosport website van Motorsport.com heeft Audi in augustus van dit jaar al gezegd dat een derde merk noodzakelijk is voor de DTM. In het actuele bericht, meldt de website dat Gerhard Berger die de DTM leidt op zoek is naar nieuwe fabrikanten en waarbij een samenwerking met de Japanse GT klasse wordt aangegaan. Toch is ook op Motorsport.com een kritisch geluid te horen als het gaat om de interesse van een eventueel derde merk waar Audi zo naarstig op aandringt.

Aston Martin

Bij het bekend maken van de kalender voor 2019 is bekend gemaakt dat Aston Martin als derde merk mee gaat doen aan de internationale toerwagenserie. Kenners denken dat een klein foefje is, omdat het uiterlijk wel een Aston Martin zal zijn, maar binnenin toch een Mercedes. Waarschijnlijk zullen twee tot vier wagens van het Britse merk mee gaan doen.

Verlies

Dat is ook precies de reden hoe Zandvoorter en autocoureur Jan Lammers reageert tegen NH Nieuws, waarbij hij zegt dat het geen verlies is voor Zandvoort en dat de DTM vertrekt naar het Drentse circuit. ,,DTM is enorm gedevalueerd de afgelopen jaren. Er zijn nog maar twee fabrikanten die meedoen. Maar ze willen evengoed dezelfde deal als in de goede tijd. Zandvoort is er dus nier uitgekomen met de organisatoren. Maar je kan beter geen deal hebben dan een slechte deal”, zegt Lammers over het verdwijnen van de toerwagenserie.

Nieuw contract

Volgens COO Erik Weijers van het Circuit Zandvoort heeft het Zandvoortse circuit met DTM-organisator ITR de afgelopen periode onderhandeld over een nieuw contract. Weijers vernam dat de DTM graag weer op Zandvoort wil gaan rijden. ,,De financiële voorwaarden die door ITR werden gesteld lagen echter ver bij onze mogelijkheden vandaan. Uit het feit dat ook Red Bull Ring en Hungaroring niet meer op de kalender staan, maken we op dat men ook daar niet met ITR tot overeenstemming heeft kunnen komen”, zegt Weijers over het verdwijnen van de DTM.

Terugkijken

“Uiteraard kijken we met veel plezier terug op 18 jaar DTM op Circuit Zandvoort, met de overwinning van Christijan Albers voor eigen publiek in 2003 als een van de hoogtepunten uit die periode. Vrijwel alle DTM-coureurs beschouwen Zandvoort als hun favoriete circuit. We sluiten een terugkeer van de serie naar Zandvoort in de toekomst dan ook zeker niet uit”, zegt Weijers.

Gemeente

Hoe het nieuws over het verdwijnen van de toerwagenserie is aangekomen bij politiek Zandvoort is onbekend. Het gemeentebestuur waar het Zandvoortse circuit ligt, heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Bron: NH Nieuws en Motorsport.com

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties.

'
article
10047
DTM komend jaar niet op Circuit Zandvoort
De DTM komt komend jaar niet op het Circuit Zandvoort. Na 18 jaar verdwijnt de
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/10047/dtm-komend-jaar-niet-op-circuit-zandvoort/
2018-10-11T14:25:06+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/06/19193951/Persbericht-DTM-Zandvoort-Essay-2017.jpg
Circuit Zandvoort, DTM
Sport