Akkoord over investering Formule 1 Zandvoort is voorbarig

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het akkoord over de investering om de Formule 1 naar Zandvoort te halen, is voorbarig. Vanmorgen heeft in een publicatie van het Haarlems Dagblad de circuitdirecteur Erik van Weijers van het Zandvoortse circuit gezegd dat het voorbarig is.

Verrast

Weijers zegt verrast te zijn over het naar buiten komen van de twee gepubliceerde nieuwsartikelen op NH Nieuws en autosportwebsite Autobahn.eu.. ,,Over de hele procedure om de F1 naar Zandvoort te halen zeggen we niets. Dat doen we pas als het zover is, of als het toch niet is gelukt. Dat heeft ook te maken met afspraken die we hebben gemaakt met partners als het Rijk en gemeenten. Dan helpt dit niet’’, zegt Weijers in het Haarlems Dagblad.

Tweets

De beide websites baseren het nieuws over het akkoord voor de investering op basis van tweets die vastgoedondernemer Erik de Vlieger de wereld in heeft gestuurd. Volgens De Vlieger is de gemeente Amsterdam en andere partners bereid om een bedrag van 65 miljoen euro te willen steken in het Formule 1-rijp maken van Circuit Zandvoort. Weijers noemt het bericht ’heel voorbarig’ en zelfs ’verstorend’. Daarmee doelt de circuitdirecteur op het proces rond het halen van de Formule 1 naar Zandvoort.

Amsterdam

Ook een woordvoerster van de gemeente Amsterdam reageert ontkennend op het nieuws wat beide sites naar buiten hebben gebracht. De provincie Noord-Holland ontkent zelfs dat het betrokken is bij het akkoord over de investering in het Circuit Zandvoort en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wacht een voorstel af, alvorens het zelf iets gaat doen.

NH Nieuws en Autobahn.eu

Zowel het regionaal mediaplatform NH Nieuws als autosportwebsite Autobahn.eu melden het bericht. Volgens De Vlieger hebben Amsterdam en Zandvoort inmiddels afgesproken 65 miljoen te investeren om het Zandvoortse circuit weer Formule 1-waardig te maken.

‘Uitdagende zaak’

Tijdens de Jumbo Racedagen van eerder dit jaar heeft Prins Bernhard jr. de terugkeer van de Formule 1 ‘financieel gezien een uitdagende zaak’ genoemd. Dat heeft de prins tegen NH Nieuws gezegd voor de camera, maar daarbij heeft de eigenaar niets gezegd over hoe hij dat gaat doen. Wel heeft prins Bernhard jr. een voorspelling gedaan dat hij dit jaar de verwachting heeft om nog dit jaar uitsluitsel te kunnen geven: ,,Dan weten we wel of het ooit gaat gebeuren of niet”, zegt de prins.

Bron: Haarlems Dagblad, NH Nieuws en Autobahn.eu

'
article
10108
Akkoord over investering Formule 1 voorbarig
Het akkoord over de investering om de Formule 1 naar Zandvoort te halen, is voorbarig.
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/10108/kkoord-over-investering-formule-1-zandvoort-is-voorbarig/
2018-10-16T10:00:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2017/11/16204950/5I5A6780-circuit-1.jpg
Circuit Zandvoort, Erik de Vlieger, Erik Weijers, Formule 1, investering, Prins Bernhard jr.
Sport